TMMOB Maden Mühendisleri Odası

“1 MAYIS İŞÇİLERİN, EMEKÇİLERİN BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNܔ KUTLU OLSUN

“1 MAYIS İŞÇİLERİN, EMEKÇİLERİN BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNܔ KUTLU OLSUN

“1 MAYIS İŞÇİLERİN, EMEKÇİLERİN BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ” KUTLU OLSUN

 

“1 Mayıs İşçilerin, Emekçilerin Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü”nün 132. yılını kutluyoruz. 1 Mayıs, kabul edildiği 1899 yılından bu yana tüm dünyada fabrikalarda, ofislerde, işyerlerinde, meydanlarda,  sokaklarda, yaşamın her alanında işçilerin, emekçilerin taleplerini haykırdıkları, bu talepler için mücadele verdikleri, coşkuyla kutladıkları bir gün olmuştur. Tüm yasaklara, tüm engellemelere rağmen her dönemde kesintisiz olarak kutlanılan 1 Mayıs, ne yazık ki bu yıl Covid-19 Pandemisi nedeniyle buruk bir şekilde kutlanılıyor.

Her yıl 1 Mayıs’ta işçiler, emekçiler, ezilenler, ötekileştirilmiş olanlar, yani halkın bir çok kesimi sokaklara çıkmakta, mitingler, gösteriler, şenlikler düzenlemekte, böylece siyasal, ekonomik, sosyal taleplerini dile getirerek, bu taleplerin takipçisi olmaktadır.

19 yıllık AKP iktidarı döneminde, emeğin her geçen gün  değersizleştirildiği, halkın yoksullaştığı, genç nüfustaki işsizlik oranın toplum açısından dayanılmaz bir boyut aldığı bu ortamda, tüm bu olumsuzluklara karşın 1 Mayıs tüm coşkusuyla kutlanacaktır. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl 1 Mayıs etkinlikleri dijital platformlara taşınacak, çevrimi içi olarak gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak, talepler yine en güçlü bir biçimde dile getirilmeye çalışılacaktır.

Bu yıl 1 Mayıs’ı önceki yıllardan farklı yöntemlerle kutlasak da, taleplerimizi önceki yıllarda olduğu gibi dile getirmeye devam edeceğiz.

Bu 1 Mayıs’ta da;

  • Pandemide ölmek istemiyoruz. Madenciler için gerekli önlemler alınsın. Aşılama süreci tamamlanana kadar zorunlu olmayan işletmeler ve faaliyetler durdurulsun.
  • İş kazaları ve cinayetlerinin önlenmesi için gerekli önlemler alınsın. Mühendisler değil gerçek sorumlular yargılansın.
  • Maden Mühendisleri Odası “Asgari Ücret Tarifesi” uygulansın.
  • Maden ve cevher hazırlama mühendislerinin işsizlik sorunu çözülsün.
  • Maden ve cevher hazırlama mühendislerine kamuda kadro açılsın.
  • Madencilikte cinsiyet ayrımcılığına son verilsin.
  • Herkese güvenceli iş, insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi sağlansın diyoruz.
     

TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak, son dönemde kışkırtılan kin ve nefret söylemine, adaletsizliğe, keyfi yönetim anlayışına, tek adam rejimine karşı, barış ve kardeşliğin yüceltildiği, evrensel insan haklarının ve hukuk ilkelerinin yaşama geçirildiği, refah ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkede yaşama taleplerimizi yineliyoruz.

Pandeminin bir an önce son bulmasını, taleplerimizin üyelerimizle birlikte, alanlarda özgürce dile getirebileceğimiz günlerin bir an önce gelmesini diliyoruz. Tüm üyelerimize, meslektaşlarımıza, madencilere ve halkımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.

Yaşansın 1 Mayıs.

Yaşasın ezilenlerin “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü”

Yaşasın Mesleki Demokratik Mücadelemiz.

 

TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

1 Mayıs 2021, Ankara

 

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 363
Yayın Tarihi: 30.04.2021
Fotoğraf Galerisi