10 EKİM`İ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

10 EKİM`İ  UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

10 EKİM'İ UNUTMADIK,UNUTTURMAYACAĞIZ!

10 Ekim 2015’de 103 yurttaşımızın öldüğü,yüzlerce yurttaşımızın yaralandığı katliamın üzerinden 7 yıl geçti.

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra,AKP iktidarının iktidarını sürdürme şansının kalmaması üzerine seçimler 1 Kasım 2015’e ertelenmiş ve ülke bu seçimler sürecinde bir kaos ortamına sürüklenmeye çalışılmıştı.Seçimlerden hemen önce Diyarbakır’da,20 Temmuz’da Urfa’nın Suruç ilçesinde IŞID eliyle patlatılan bombalar ülkeyi karanlık bir iklime sokma çabasında olunduğunu gösteriyordu.Bu karanlığı dağıtmak amacıyla birliğimiz TMMOB’nin de düzenleyicilerinden biri olduğu Barış ve Demokrasi buluşmasında binlerce yurttaş bir araya geldi.

Yurdun dört bir yanından karanlığı aydınlatmak için toplanma alanına gelen on binlerce yurtsever miting alanına yürüyüşe hazırlandıkları sırada IŞİD Terör Örgütü’nün patlattığı bombaların hedefi oldular.Miting öncesinde her türlü tedbiri aldıkları gözlemlenen kolluk kuvvetleri,her nedense patlamalar sırasında ortada gözükmedi.

IŞİD terör örgütü eliyle düzenlenen 5 Haziran Diyarbakır,20 Temmuz Suruç ve 10 Ekim Gar Katliamları,tek adam rejiminin yarattığı karanlığın yapı taşları olarak tarihe not edilmiştir. Göstermelik yargılamalar ile olayın birkaç tetikçisini yargılayan tek adam rejimi,bu eylemleri planlayanları ve bu eylemlere yol verenleri açığa çıkaracak yargılamaları yapmamakta ısrar etmektedir.

10 Ekim Gar Katliamı’nın 7. Yıl Dönümünde yitirdiğimiz 103 yurttaşımızı saygıyla anıyoruz. Onlardan aldığımız barış ve demokratikleşme bayrağını aynı kararlılıkla taşıyacağımızı;tek adam rejiminin yarattığı karanlığın dağıtılarak,barışın ve demokrasinin egemen olacağı bir düzene varana dek mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna tekrar hatırlatıyoruz.

10 Ekim 2022, Ankara

Yayın Tarihi: 10.10.2022