TMMOB Maden Mühendisleri Odası

12 EYLÜL’ E, 12 EYLÜL HUKUKUNA, DARBELERE, DİKTALARA KARŞI TEK SEÇENEK DEMOKRASİ

12 EYLÜL’ E, 12 EYLÜL HUKUKUNA, DARBELERE, DİKTALARA KARŞI TEK SEÇENEK DEMOKRASİ

12 EYLÜL` E, 12 EYLÜL HUKUKUNA, DARBELERE, DİKTALARA KARŞI TEK SEÇENEK DEMOKRASİ

ÖZGÜR, DEMOKRATİK LAİK ve BARIŞ İÇİNDE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN KARANLIK DARBELERE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ.

Tam 38 yıl önce 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe, 24 Ocak 1980 ekonomi kararlarının ardından kapitalizmin neoliberal dönem uygulamalarına geçişini sağlayan, emek ve demokrasi karşıtı faşist bir darbe idi. Aradan geçen 38 yıllık süreçte ülkemiz, 12 Eylül rejiminin mantıksal devamı olan bir süreç yaşamıştır.

Gelinen süreçte ülkemizin kamu idari yapısı kökten değişmiş, başta madencilik olmak üzere tüm sektörlerde planlama, kalkınma ve mühendislik bilim ve tekniği yerle bir edilmiştir. 12 Eylül darbesinin; kurumları, emek düşmanı, sermaye yanlısı düzenlemeleri ve laiklik karşıtı dinci gericiliği yaygınlaştırması, yaşadığımız süreçte AKP tarafından yaşama geçirilen yeni anayasal düzenlemeler ve kararnamelerle doruğa ulaşmış, oluşturulan kuralsız ve denetimsiz bir yaşam emekçi kesimlerin sömürüsünü artırmıştır.

Siyasal iktidar, küresel politikaların gereklerini çok daha kolay gerçekleştirebilmek için OHAL sürecinde yaptığı anayasal düzenlemeler ile parlamenter sistemden başlayarak tüm kamu idari yapısını değiştirmiş ve ülkemiz ciddi ekonomik sorunlarla boğuşmaya başlamıştır.

Hemen herkes görüyor ki, bu gidiş iyi bir gidiş değildir. Ülkemiz ve halkımız bu karanlık duruma layık değildir. Ülkemize ve halkımıza reva görülenler başka bir Türkiye ve dünya özlemimiz, hayalimizi yok edemeyecektir. 12 Eylül askeri darbesinin 38. yılında darbeye de diktaya da bir kez daha hayır diyor, tek seçeneğin demokrasi ve laik toplumsal yaşam olduğunu savunuyoruz.

Maden Mühendisleri Odası; üyeleri ile birlikte özgür, demokratik, çağdaş, laik ve barış içinde tam bağımsız bir Türkiye için ülke sorunlarını mesleğin ve meslektaşın sorunlarından ayırmadan bilimin ve tekniğin ışığında emeğin ve halkın yanında yer alarak, darbelere karşı mücadele etmeye devam edecektir.

Saygılarımızla,

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI
YÖNETİM KURULU
12 Eylül 2018, Ankara

Okunma Sayısı: 412
Yayın Tarihi: 11.09.2018