TMMOB Maden Mühendisleri Odası

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyor,

Toplumsal Eşitliğin Sağlandığı Özgür ve Eşit Yarınlar Diliyoruz.

Bugün 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dünya kadınlarının birlik mücadele ve dayanışma günü. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, toplumsal eşitliğin sağlandığı özgür ve eşit yarınlar diliyoruz.

8 Mart 1857 Yılında 129 Kadın İşçinin polis tarafından yakılmasıyla gündemleşen ve o tarihten itibaren kesintisiz olarak yürütülen kadınların eşitlik özgürlük mücadelesinin simgesel günü. Aslında bir kutlama değil, bir mücadele günü.

Gerek dünyada gerekse de ülkemizde şiddet giderek artmaktadır. Bu şiddet ortamından en çok zarar gören kesimlerin başında kadınlar gelmektedir. Devlet şiddeti, patron şiddeti, koca ve sevgili şiddeti her gün onlarca kadını aramızdan almakta, yüzlerce binlerce kadının sosyal travmalar yaşamasına neden olmaktadır.

Bu nedenle şiddete ve elbette kadına yönelik şiddetin her türüne hayır diyor, tüm toplumu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Ülkemizin son dönemde içirişinde bulunduğu ekonomik kriz ortamı yine en çok kadınları vurmaktadır. İlk işten çıkartılanlar, ücretleri artırılmayan, hatta düşürülenler, ücretsiz mesaiye zorlananlar yine kadınlar. Bu nedenle 8 Mart 2019 Dünya Emekçi Kadınlar Günü mücadelesinin bir başlığı da krize karşı mücadele üzerine odaklanıyor.

Bizler biliyoruz ki, "Göğün yarısını" kadınlar oluşturmaktadır. Kadınların özgür ve eşit olmadığı her durumda erkekler de özgür ve eşit olamayacaktır. Bu nedenle, her durumda ve her ortamda, her türlü cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin demokrasinin en temel güvencelerinden bir olduğunu üstüne basarak vurguluyoruz. Başta meslektaşlarımız olmak üzere halkımız ve tüm insanlık için toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, özgür, eşit, demokratik bir yaşam talebimizi yineliyoruz.

Yaşasın 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü!
Yaşasın Kadınların Özgürlük Eşitlik Mücadelesi!

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu
8 Mart 2019, Ankara

 

Okunma Sayısı: 851
Yayın Tarihi: 08.03.2019