BAĞIMSIZ MADEN-İŞ SENDİKASININ VE MADEN EMEKÇİLERİNİN BAŞI SAĞOLSUN!

Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Ali Faik İnter, Somalı maden işçilerinin hak arama mücadelesinden dönerken geçirdikleri trafik kazası sonucu vefat etmişlerdir. Bu büyük kayıp nedeniyle Bağımsız Maden İş Sendikasına ve maden emekçilerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Bilindiği gibi, Uyar Madencilik tarafından yıllardır tazminatları ödenmeyen Somalı madenciler belirli aralıklarla yollara düşmüş, yaptıkları eylemler sonucunda iktidardan tazminatlarının ödenmesi konusunda sözler almışlardı. Madenciler, bu sözler tutulmayınca 4 Temmuz günü yeniden Ankara'ya yürüyüş başlatmış, ancak kolluk kuvvetleri tarafından Ankara’ya sokulmamışlardı. 9 Temmuz günü dönüş yolunda son derece üzücü bu kaza yaşanmıştır.

Maden işçilerinin bu büyük kaybının sorumlusu, bütün  bu süreç boyunca madencilerin haklarını alması konusunda elini kıpırdatmayan, madencileri tekrar tekrar yollara düşüren AKP iktidarıdır. İktidarı, bu sorumsuz tutumundan dolayı kınıyor, tüm maden  emekçilerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

9 Temmuz 2021, Ankara

Yayın Tarihi: 09.07.2021