TMMOB Maden Mühendisleri Odası

BAK İŞÇİ TULUMU GİYMİŞ KADIN!!!

BAK İŞÇİ TULUMU GİYMİŞ KADIN!!!

BAK İŞÇİ TULUMU GİYMİŞ KADIN!!! 

İşçi tulumu, mühendis bareti, avukat cüppesi, doktor önlüğü, şoför şapkası, makinist pantolonu, akademisyen gömleği… evet hepsini giydik. Giymeye de devam edeceğiz. Üretimden gelen gücümüzü erke, otoriteye rağmen kullanacağız.

İşsizliğin yakıcı bir sorun haline geldiği ülkemizde yine en çok kadınlar işsiz. Uzun yıllar eğitimini aldıkları mesleklerini cinsiyet eşitsizliği yüzünden yapamayan kadınlarımızın sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gün geçtikçe daha çok eve hapsediliyoruz, görünmeyen emeğin yükü altında daha çok eziliyoruz.

Bir taraftan işsizlikle boğuşurken bir taraftan savaş koşulları, diğer taraftan devam eden OHAL süreci ve siyasetçilerin baskıcı söylemleri kadınları her geçen saat daha fazla ötekileştiriyor, görmezden geliyor, yok sayıyor. Her geçen gün KHK`larla işlerinden atılan ve uzaklaştırılan mühendis, mimar, şehir plancı, akademisyen haberleri alıyoruz. Cinsel taciz ve kadın cinayetleri haberleri duymadığımız saatler kalmadı. Söylemlerin ağırlığı, erkin gücüne güç katıyor kadınları ve çocukları görünmez kara duvarlara hapsediyor.

Ama biz kadınlar, hiçbir kimseye, hiçbir söze, hiçbir şiddete boyun eğmiyoruz. Sadece 8 Martlarda değil, hayatın her alanında, hayatın her dakikasında mücadeleye devam ediyoruz.

Yeni bir 8 Mart ve kadınlar yine coşku ile sokaklara çıkıyor, şiddete, tacize, sömürüye, adaletsizliklere, eşitsizliklere dur demek için, yaşamı yeniden üretmek için ses çıkarıyor, çığlık atıyor. Rosa Luxemburg ve Clara Zetkin`lerden günümüze mücadele saflarında yaşamını yitirmiş kadınlarımızı, Taybet anamızı, Ceylanımızı anıyor, günümüzde KHK ya da keyfi uygulamalarla çalışma ve insani yaşam hakkı elinden alınan ve işe geri dönme mücadelesi veren Nuriye GÜLMEN, Alev ŞAHİN, Deniz KİMYON, Melda YAMAN, Yıldız TAHTACIOĞLU, Büşra CİZRELİOĞULLARI SADAK, Gül KÖKSAL, Evren KOCABIÇAK, Feride ŞENER, Meral CAMCI, Fatmagül ERYILDIZ, Funda BAŞARAN, Güldem ÖZATAĞAN, Tuğba İNAL ÇEKİÇ, Özden KAYA, Pınar YÜKSEL, Mezra ÖNER, Dilek KARABULUT ve ismini sayamadığımız tüm kadınlarımızın mücadelelerini selamlıyoruz. Tüm kadın meslektaşlarımızın 8 Mart mücadele gününü kutluyoruz. 

CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE HAYIR

TACİZ, TECAVÜZ, TOPLUMSAL BASKIYA KARŞI OMUZ OMUZA

YAŞASIN 8 MART KADINLARIN MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

YAŞASIN KADINLARIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELELERİ

YAŞASIN TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜ

 

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

KADIN KOMİSYONU

8 Mart 2018, ANKARA

Okunma Sayısı: 461
Yayın Tarihi: 08.03.2018