FİLİSTİN HALKINA KARŞI YÜRÜTÜLEN KATLİAMA SON VERİLMELİDİR

Batı Şeria‘da geçen ay 3 İsrailli yerleşimci gencin kaçırılarak öldürülmesine misilleme olarak bu ay 16 yaşındaki bir Filistinli gencin kaçırılıp yakılması, Gazze‘yi ölüm kampına çevirmiştir. İsrail ile Filistin arasında yaşanan füze savaşları, aralarında çok sayıda sivil kadın ve çocukların bulunduğu, yüzlerce Filistinli‘nin ölümüyle katliama dönüşmüştür.  Yaşanan katliam süreci kara savaşının da başlaması nedeniyle ölümlerin artması ve binlerce Filistinli`nin yurtlarından edilmesiyle devam edecektir.

Ölüme karşı yaşamdan, savaşa karşı barıştan yana olan Odamız başta Irak, Suriye ve Mısır`da olduğu gibi dünyanın her yerinde yapılan katliamlara, yaşanan kirli ve kanlı savaşlara karşı durmayı ve mücadele etmeyi bir görev edinmiştir. Filistin`de İsrail tarafından yürütülmekte olan bu katliam da dünyanın her tarafında emperyalist güçler tarafından yürütülen katliamlardan farklı değildir.

Emperyalist ülkelerin enerji kaynaklarına sahip olma amacı başta olmak üzere bölgeyi kontrol altında tutma adına gizli ya da açıktan yürüttüğü işgal ve müdahalelerle, Ortadoğu yıllardır kan ve gözyaşının egemenliği altındadır. Emperyalizm, bölgenin enerji kaynaklarından ve bölge halkları üzerinden elini çekmelidir.

Filistin halkına karşı yürütülmekte olan katliamı kınıyor ve Filistin halkının yaşam hakkının sağlanması ve silahların susması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bölgedeki devletleri gerekli diplomatik girişimlerde bulunmak üzere göreve davet ediyoruz.

Saygılarımızla;

20 Temmuz 2014, Ankara