TMMOB Maden Mühendisleri Odası

ODTÜ ‘RUHUNU` YOK ETMEYİ AMAÇLAYAN PROJELERE VE SALDIRILARA SON VERİLMELİDİR

ODTÜ ‘RUHUNU` YOK ETMEYİ AMAÇLAYAN PROJELERE VE SALDIRILARA SON VERİLMELİDİR

ODTÜ ‘RUHUNU` YOK ETMEYİ AMAÇLAYAN PROJELERE VE SALDIRILARA SON VERİLMELİDİR

Siyasi iktidarlar tarafından 1970`li yıllardan itibaren ODTÜ`ye karşı başlatılan saldırılar ne yazık ki hala devam etmektedir. Bugünlerde, tüm ODTÜ bileşenlerinin itirazlarına rağmen kampüs içerisine Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurt yapılarak ODTÜ`nün özgün ve demokratik yapısı değiştirilmek istenmektedir.

ODTÜ bileşenlerinin itirazlarını yok sayan siyasi iktidar ve ODTÜ yönetimi, 8 Temmuz` da okuluna, bilime ve ülkesine sahip çıkan öğrencilere polisi saldırtmış ve Kampüs içerisinde ağaç katliamı gerçekleştirmiştir. Öğrencilere ve doğaya karşı gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyoruz.

ODTÜ öğrencilerinin barınma sorununu çözme kisvesi altında gerçekleştirilen projenin asıl amacı ODTÜ`nün demokratik, ilerici, devrimci ve yurtsever kimliğini yok etmektir. 

ODTÜ arazisinde, ODTÜ öğrencisinin kalacağının ifade edildiği yurdun yönetimi neden diğer yurtlarda olduğu gibi ODTÜ yönetimine değil de Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne verilmektedir?

İmar mevzuatına aykırı bir proje odluğu ilgili belediye olan Çankaya Belediyesi tarafından da açıklanan, amacı ODTÜ`nün demokratik, ilerici ve özgürlükçü yapısını yok etmek olan ve tüm ODTÜ bileşenlerinin karşı olduğu bu projeden derhal vazgeçilmelidir.

ODTÜ geleneklerine aykırı bir şekilde atanarak göreve gelen rektör yine ODTÜ geleneklerine aykırı davranarak ODTÜ`lülerin sürece katılımını engellemiş, ODTÜ bileşenlerinin talep ve itirazlarını yok saymış, üniversitenin demokratik kültürünü ve özerkliğini ayaklar altına almıştır. Bu anlayış ODTÜ`yü derhal terk etmeli ve üniversitenin ihtiyaçları ODTÜ bileşenlerinin dahil olduğu demokratik süreçlerle çözülmelidir.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu
9 Temmuz 2019, Ankara

Okunma Sayısı: 444
Yayın Tarihi: 09.07.2019