TMMOB Maden Mühendisleri Odası

ÖLÜMLERİNİN 4. YILINDA ERMENEK` TE HAYATINI KAYBEDEN MADEN EMEKÇİLERİNİ SAYGI İLE ANIYORUZ! UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ !...

ÖLÜMLERİNİN 4. YILINDA ERMENEK` TE HAYATINI KAYBEDEN 

MADEN EMEKÇİLERİNİ SAYGI İLE ANIYORUZ!

UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ !...

ÖLÜMLERİNİN 4. YILINDA ERMENEK` TE HAYATINI KAYBEDEN

MADEN EMEKÇİLERİNİ SAYGI İLE ANIYORUZ!

UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ !...

Dört yıl önce Karaman İli Ermenek İlçesinde özel sektör tarafından rodövans yöntemiyle işletilen yeraltı kömür ocağında su baskını şeklinde meydana gelen maden faciası sonucu 18 maden işçisi su altında kalarak hayatını kaybetmiştir.

Odamız facianın yaşandığı günden itibaren sorumluların ortaya çıkarılması ve hak ettikleri cezaları almaları için sürdürülen hukuk mücadelesinin takipçisi olmuştur. Dava yerel mahkemede sonuçlanmış olup istinaf mahkemesinde devam etmektedir. Davanın sonuçları gerçek sorumluların bir kenara bırakılıp meslektaşlarımızın sorumlu sayılması nedeniyle başta Odamız olmak üzere maden emekçilerinin yakınlarını ve demokratik kamuoyunu da tatmin etmemiştir.

Odamız sürdürülmekte olan dava süreçlerini takip etmekte olup dava ile ilgili gelişebilecek yeni durumların da takipçisi olmaya devam edecektir.

Ölümlerinin dördüncü yıldönümünde başta Ermenek Faciası olmak üzere tüm Maden facialarında yaşamını kaybeden maden emekçilerini saygı ile anıyor ve yeni faciaların yaşanmaması için yetkilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz.

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

YÖNETİM KURULU

28 Ekim 2018, Ankara

 

Okunma Sayısı: 360
Yayın Tarihi: 27.10.2018