SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ, HER ÇIĞLIK İSYANIMIZ OLACAK. CİNAYETLERİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ, HER ÇIĞLIK İSYANIMIZ OLACAK
CİNAYETLERİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

20 yaşında bir kadının isyanını haykırıyoruz bugün, kendi için, kadınlar için mücadelesini, savaşını haykırıyoruz.

Özgecan`ı haykırıyoruz sokaklarda, evlerde, iş yerlerinde, meydanlarda, hayatın her alanında katledilen, her türden cinsiyetçi yaklaşımlara maruz kalan tüm kadınları haykırıyoruz. Tıpkı madencilerimizin çığlığını haykırdığımız gibi.

Bu sesi unutturmayacağız kulaklarımıza, yüreklerimize düşen ateşi söndürmeyeceğiz sussun, sönsün, unutulsun isteyenlere inat, madencilerimizi unutturmayacağımız gibi.

Çünkü; Kadınların, her gün öldürüldüğü, yok sayıldığı, evlere kapatıldığı, sömürüldüğü, işsiz bırakıldığı, eğitim haklarının gasp edildiği, uğradığı mobing ve tacizler karşısında en küçük bir karşı duruşunun bile engellendiği bir yaşamı istemiyoruz. Ahlak, töre, namus, bir anlık dürtü adı altında yaşanan tüm baskılar ve şiddet hakim ideoloji tarafından körüklenmekte, artan saldırılar ve ayırımcılık bu baskıcı, gerici, ideolojinin söylemleri ve uygulamaları ile kışkırtılmakta ve meşrulaştırılmaktadır. Bunun en yakın örneği ise "Ailenin ve Dinamik Nüfusun Korunması Amacıyla" diye bize anlatılan masallardır. Esnek çalışmayı annelik kılıfına sokan, sermayeye ucuz iş gücü olarak kadın emeğini işaret eden, kadının yerinin ev, kariyerinin annelik olduğunun altını çizen bu düzenleme kadınlarımızın sorunlarını da görünmezliğini de katlayarak arttıracaktır.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası;  Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, Özgecan`ların katledilmediği, şiddete maruz kalmadığı, kadının her alanda sömürülmeden eşit yaşadığı bir dünya için, her zaman kadın mücadelelerinin yanında olacaktır. Hukukun işlediği bir Türkiye‘de herkes için adaleti arıyoruz. Kadına uygulanan her türden baskıya, şiddete, ayırımcılığa karşı olduğumuzu bir kez daha yineliyor,  kadın cinayetlerini  nefretle kınıyoruz.

18 Şubat 2015, Ankara

Yayın Tarihi: 18.02.2015