TMMOB Maden Mühendisleri Odası

YAŞASIN 8 MART! YAŞASIN KADINLARIN YÜKSELEN MÜCADELESİ!

YAŞASIN 8 MART! YAŞASIN KADINLARIN YÜKSELEN MÜCADELESİ!

KALDIR BAŞINI, GÖĞE BAKALIM

Kaldır başını, dik dur, bu düzen bizi istemiyor olabilir, aldırma, sırf onlar istemiyor diye boyun eğeceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar ve bunu sen onlara gösterebilirsin.

Bak işte yine bir 8 Mart ve biz yine alanlarda, sokaklardayız. İş yerlerimizde gördüğümüz mobbinge, şiddete, ayrımcılığa başkaldıracağız.

Bak işte yine bir mücadele günü ve biz alanlardayız, evde, okulda sokakta yaşadığımız tüm ayrımcılığa karşı başkaldıracağız.

Bak yine sokaklar bizim, geceler bizim, bu anların ve bu alanların aslında hep bize ait olduğunu onlara göstereceğiz.

Biz Ermenek maden ocaklarında emeğinin hakkını alamadığı için direnen Emeliz, biz Marmara Adasında patronun oğlu tarafından şiddete uğrayan Cananız. Evde baba, koca şiddeti gören Ayla, sokakta rahat yürüyemeyen Başak, yaptığı iş hor görülen, dışlanan Damla, sırf kadın olduğu için işe alınmayan Yağmuruz.

Sadece mühendis değiliz, madenciyiz, kadınız ve aslen insanız. Direniyoruz, direneceğiz ve direnişteyiz o yüzden bu 8 Martta da yine alanlarda ve en ön saflarda biz olacağız.

Biliyoruz ki biz sustukça daha çok üzerimize gelecekler, bizleri küçücük evlere, o küçük evlerdeki küçücük odalara hapsedecekler. Çalışmamızın önüne engeller dizecekler, yükselmemizi önleyecekler. Çocuk yaşta evlendirecek, daha çocukken kucağımıza çocuk verecekler. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duramayalım diye okula göndermeyecekler, bizlere göğü göstermeyecekler.

Kaldır başını, dik dur, ne bük boynunu ne de başını eğ. Sadece ve sadece göğe bak.

Kaldır yumruğunu, dik gözünü düşmanın gözüne. Sakın alanları boş bırakma, hiçbir hakkını başkasına bağışlama.

Bugün biz alanlarda olduğumuz için iktidar 6284’ü ağzına alıyor, biz yumruğumuzu kaldırdığımız için İstanbul sözleşmesi bizi yaşatıyor yaşatacak. Şimdi susma zamanı değil. Şimdi mücadele, başkaldırma zamanı. İşte tam şimdi örgütlenme, kız kardeş olma zamanı, işte şimdi tam başını kaldırıp gökyüzüne yumruğu havaya kaldırma zamanı.

Haydi göğe bakalım.

YAŞASIN 8 MART!

YAŞASIN KADINLARIN YÜKSELEN MÜCADELESİ!

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

KADIN ÇALIŞMA GRUBU

Okunma Sayısı: 564
Yayın Tarihi: 07.03.2021