TMMOB Maden Mühendisleri Odası
14.05.2025-15.05.2025

ULUSLARARASI MADEN İŞLETMELERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU

ULUSLARARASI MADEN İŞLETMELERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU

ULUSLARARASI MADEN İŞLETMELERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU 2025 SOMA/MANİSA

 

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin birinci amacı çalışan sağlığını korumaktır. Madencilik sektörü Türkiye’de ve dünyada en yoğun işgücü gerektiren sektörlerden bir tanesidir. Ülkemizde 20/06/2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği kanunu ile proaktif önlem yaklaşımı getirilerek kazaların hiç başlamadan durdurulması amaçlanmıştır. Dolayısıyla iş güvenliğinde her alanda önlemler ve standartlar geliştirilerek iş kazalarının azaltılması, hatta sıfır düzeyine düşürülmesi en büyük hedeftir.

 

Bu bağlamda, 2007 yılından 2015 yılına kadar aralıksız olarak iki yılda bir ulusal boyutta düzenlenmiş olan “Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu”, ilk olarak 2017 yılında uluslararası boyutta düzenlenmiştir. 2019 ve 2022 yıllarında uluslararası boyutta düzenlenen sempozyum “14-15 Mayıs 2025” yılında bilim insanları, araştırmacılar, uygulayıcılar, kanun yapıcılar, ilgili kamu kurumları, sektörün önde gelen kuruluşları, bu alanda öğrenim gören öğrenciler ve meslektaşlarımızın katılımıyla dokuzuncu kez “Uluslararası Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu’2025” olarak Soma/Manisa’da düzenlenecektir.

 

2025 yılında düzenlenecek olan Sempozyum, TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nün birlikte düzenleyeceği İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin mevzuat,  İş güvenliği hukuku, alt işverenliğin yükümlülüğü,   İş kazaları ve meslek hastalıklarından doğan cezai ve hukuki sorumluluklar, İş sağlığı ve güvenliğinde risk analizi ve risk yönetimi, Kişisel koruyucu donanımlar, Belirsizlik ve duyarlılık analizi, İş kazası ve meslek hastalıklarının ekonomik analizleri,  İş güvenliği eğitimi, Yeraltı işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği, Açık işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği, Cevher hazırlama tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği, Arama-kurtarma, Patlayıcı madde ve kullanımında iş güvenliği, Tahkimat, Madenlerde endojen yangın güvenliği, Madenlerde metan drenajı, Madenlerde grizunun önlenmesi, İş ekipmanlarında güvenlik, Nakliyat çalışmalarında iş sağlığı ve güvenliği, Havalandırma çalışmalarında iş sağlığı ve güvenliği, Gaz, Toz patlamalarının önlenmesi çalışmaları, İş sağlığı ve güvenliğinde işyeri organizasyonu ve diğer konuların işleneceği bir sempozyum olacaktır.

 

Dünyanın alanında uzman bilim insanlarıyla sektör temsilcilerini bir araya getirerek, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanındaki son bilimsel ve teknolojik gelişmelerin paylaşılıp uluslararası alanda konuya etkin bir kaynak oluşturacağına inandığımız Sempozyumda siz değerli katılımcıları aramızda görmekten ve Soma/Manisa’da ağırlamaktan onur duyacağız.

 

Saygılarımızla

 

Sempozyum Yürütme Kurulu

Okunma Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 20.11.2024