TMMOB Maden Mühendisleri Odası

10 EKİM ANKARA KATLIAMININ KARAR DURUŞMASINA KATILDIK

10 EKİM ANKARA KATLIAMININ KARAR DURUŞMASINA KATILDIK

31 Temmuz-2 Ağustos 2018 tarihleri arasında Sincan Cezaevi Kampüsü Mahkeme Salonu‘nda gerçekleşen 10 Ekim Davası Karar duruşmasına katıldık.

Davayı takip etmek için Türkiye`nin pek çok yerinden kişi ve demokratik kitle örgütleri Sincan`a geldi. Davaya gelenler 3 farklı arama noktasından geçerken cezaevi girişinde çok sayıda TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet polisi bulunduğunu gözlemledik.

10 Ekim Ankara Katliamı davasının Sincan Cezaevi Kampüsü`nün mahkeme salonunda görülen duruşmasının karar duruşması olması bekleniyor. 23 aydır Sıhhiye Adliyesi`nde görülen dava, karar duruşmasından önce güvenlik bahanesiyle Sincan`a kaçırılmıştı.

Davayı takip etmeye gelenlerin duruşma salonuna girmelerinin ardından duruşma başladı. Mahkeme, konuşmayan müştekilerin dinlenmesi talebini reddetti. Başkan, "Açık yargılamaya devam edildi" deyince bir müşteki "Neresi açık yargılama" diye çıkıştı. Mahkeme, avukatların ısrarı üzerine dinlenmeyen 6 müştekinin konuşmasına izin verdi.

Avukatlar; bu davanın, savcılığın oldukça eksik ve kabul edilemez mütalaasındaki bu haliyle kapatılmaya çalışıldığını vurguladı. Adalete ulaşmak istiyoruz ancak bu kadar eksik varken acelece dosyanın bitirilmek istenmesini anlamıyoruz…dediler.

Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar bu davayı takip etmeyi sürdüreceğiz.

AĞITLARIMIZ, GÖZYAŞIMIZ, ACILARIMIZ VE ÖFKEMİZLE YOĞRULAN ADALET MÜCADELEMİZ HİÇ BİTMEYECEK!

TMMOB
Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu

Okunma Sayısı: 247
Yayın Tarihi: 31.07.2018
Fotoğraf Galerisi