TMMOB Maden Mühendisleri Odası

19 Eylül 1979 iş Bırakma Eylemi

19 Eylül 1979 iş Bırakma Eylemi

19 Eylül 1979 Yılında iş bırakma eyleminin 43 yılında İzmir TMMOB üyeleri İzmir Birlik Parkında basın açıklaması yaptı. Geçmişin mücadele ruhunun hiç sönmeden günümüzde de daha coşkulu bir şekilde sürdürüldüğünü belirten İzmir İKK Sekreteri Aykut AKDEMİR Basın açıklamasında..
Bundan 43 yıl önce meslektaşlarımızın yaşadığı kayıplarını ve ücret adeletsizliklerini protesto etmek için TMMOB' nin çağrısıyla gerçekleştirilen eylemde maden ocaklarından enerji santrellerine, fabrikalardan şantiyelere, kamu kurumlarından limanlara kadar pek çok iş yerinde üretim durdurulmuştur
...Aradan geçen yıllara rağmen bu ülkede emeğiyle geçinenlerin gündemleri neredeyse hiç değişmemiştir. İşsizlik hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunları ülkemizde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının toplumsal gücünü ve taleplerini görünür kılmıştır.. açıklamasına parti devleti anlayışının kamu kurum ve kuruluşlarında iş barışını bozduğunu, liyakatsızlığın ön plana çıktığı, özlük ve ekonomik haklarda ki kayıplarla devam etmiş, özel sektördeki yatırımsızlık ve projelerin durmasıyla oluşan sıkıntıları da dile getirmiştir.
Toplumsal çıkar için mücadelenin süreceğini TMMOB' nin bilim ve tekniği esas alan , kamu çıkarını koruyan, eşitlik,özgürlük ve demokrasiden yana tavrını koruyacaktır. 19 eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Gününü kutlayarak açıklamasına son vermiştir.

Gezi Davasında verilen haksız tutuklamalara karşı yürütülen Demokrasi nöbetinden sonra TMMOB üyelerinin bir araya geldiği dayanışma toplantısında 43 yıl önceki 19 Eylül eylemine katılan odamız üyesi MTA' dan emekli Cemil SEÇKİN ve EMO üyesi Mustafa KÜÇÜK 43 yıl öncesinin eylem hatıralarını anlatırken Demokrasi mücadelesinden emekli olunamayacağını belirtmişlerdir.

Okunma Sayısı: 196
Yayın Tarihi: 19.09.2022
Fotoğraf Galerisi