TMMOB Maden Mühendisleri Odası

4 ARALIK MADENCİLER BAYRAMI

4 ARALIK MADENCİLER BAYRAMI

Buruk bir Madenciler Bayramından merhaba

 

1971 yılında Maden Mühendisleri Odası  Yönetim Kurulu, aşağıdaki kurallar çerçevesindeki uygulamayı  ve bu temel fikri Genel Kurulumuzun onayına sunarak bir yönetmelikle bu özel günü disipline kavuşturmayı kararlaştırdı.

"Madenciler Onur Günü
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Üyelerinden, meslek dayanışmasına yararlı çabalar harcamış, Ulusal ve Kisisel Onur ve Haysiyete sahip olarak aramızdan ebedi surette ayrılmış bulunanları anmak, yeni katılanları selamlamak ve olgunluk çağına erişmiş bulunanları kutlamak üzere her yılın Aralık ayı içinde bir onur günü düzenlenir. Bu günün programına da "Madenciler Bayramı" adı verilir.

Onur Üyeliği
Odamızla ilişkisini kesmeden kırkıncı meslek yıllarını dolduran üyeler için, bir "Onur Belgesi" düzenlenerek madenci bayramı gününde törenle ilgiliye sunulur. Onur Üyeleri, kendi istekleriyle yapacakları hibeler dışında her türlü aidat ve maddi külfetten istisna edilerek, ömürlerinin sonuna kadar oda yayınlarından yararlanıp sosyal ve mesleki faaliyetlerine katılırlar. Yazı ve duyurularına odanın yayın organlarında öncelikle ve ücretsiz olarak yer verilir. Madencilik bayramı tören ve eğlencelerinde özel şekilde tertiplenecek bir köşede topluca ağırlanırlar"

 

Mesleğin ülkemizde geçirdiği süreç göz önünde bulundurularak daha sonra yapılan bir düzenleme ile her yıl Onur Üyelerine, mesleklerinde 40 ve daha fazla (10‘ar yıl arayla) hizmet yılını tamamlamış üyelerimize bu gecenin anısına madenci bastonu, madenci heykelciği gibi çeşitli hediyeler verilmektedir.

Ülkemizi saran salgın koşulları nedeniyle hakkıyla kutlayamadığımız bu yılı hüzünle anacağız. Bu yıl 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran meslek büyüklerimizin ödülleri adreslerine iletildi.

İzmir Şube olarak bu yıl meslekte 40. Yılını dolduran, 5 yıl önce yitirdiğimiz Şube Başkanımız Muhammet Yıldız’ın anısına ödülünü sevgili eşi Hürriyet Yıldız’a tüm 40, 50 ve 60. Yıllarını tamamlayan üyelerimiz adına şube binamızda sunduk.

Sevgili Şube Başkanımız Muhammet Yıldız nezdinde tüm meslek büyüklerimize odamıza ve madenciliğe katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız.

Başta hakları için direnişte olan Soma ve Ermenek maden emekçileri olmak üzere.

Ocakta, şantiyede, büroda, okulda; aydınlık bir gelecek için, karanlığı kazan tüm Maden Mühendislerinin günü kutlu olsun.

TMMOB

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

İZMİR ŞUBE YÖNETİM KURULU

 

Okunma Sayısı: 279
Yayın Tarihi: 04.12.2020