TMMOB Maden Mühendisleri Odası

4. Ulusal Kırmataş Sempozyumu

4. Ulusal Kırmataş Sempozyumu

 

Nitelikli mühendislik yapılarının temel girdisi olan kırmataşın üretimi, günümüzde özel ve önemli bir madencilik işkolu haline gelmiştir. Kırmataş madenciliği büyüdükçe, yürürlükteki yasalardan, üretimden, ürün kalitesinden, çevresel duyarlılıklardan, işçi sağlığı ve güvenliğinden, arazi kullanımından kaynaklanan ciddi sorunlarla karşılaşılmaya başlanmıştır.

1-2 Aralık 2006 tarihlerin de İstanbul‘da gerçekleştirilen Kırmataş sempozyumunda, malzeme özelliklerin araştırılması, ürün standartları, teknolojik gelişmeler, patlayıcı kullanımı ve çevresel etkileri, hammadde hazırlığı, alternatif hammaddeler, arazi düzenlemesi ve yasal sorunlar irdelenmiştir. Bunların yanında sektöre dönük diğer bilimsel ve teknolojik yenilikler gözden geçirilerek katılımcılara aktarılmıştır. Bu sempozyumda ilk kez, Avrupa‘da kırmataş madenciliği ve sürdürülebilir madencilik konularında uzman iki ko¬nuk konuşmacı, Sayın Dr. Slavko Solar ve Sayın Jean March Vanbelle de yer alarak önemli katkılar sağlamışlardır

Üçüncüsü TMMOB Maden ve Jeoloji Mühendisleri Odaları, İstanbul Şubeleri ile Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Türkiye Hazır Beton Birliği ve Agrega Üreticileri Birliğinin destek ve katılımlarıyla organize edilen "Ulusal Kırmataş Sempozyumunun" dördüncüsü; İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu‘nun, katkı ve ortak çabaları ile daha da güçle¬nerek gerçekleştirilmiştir.

Sempozyum süresince; 3‘ü çağrılı toplam 35 bildiri sunumu yapılmış, 8 adet bildiri ise poster olarak aktarılmıştır. Bunların yanı sıra, sektörde gelişmelere dönük 180 katılımcı ile 5 adet sunum yer almıştır. Üniversitelerimiz, kamu ve özel kesimden toplam iki gün boyunca, ilgi ve izlenme oranı olduk¬ça yüksek geçen sempozyumun ikinci günü; "İstanbul ve Yöresi Kırmataş Madenciliği, Sorunları ve Geleceği" konulu bir Panel gerçekleştirilmiştir.

Sempozyumun düzenlenmesi ve organizasyonunda görev alan TMMOB Maden, İnşaat ve Jeoloji Mühendisleri Odaları İstanbul Şubeleri‘ne, Çimento Müstahsilleri Birliği‘ne, Türkiye Hazır Beton Birliği‘ne, Agrega Üreticileri Birliği‘ne ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu‘na teşekkürlerimizi suna-rız. Sempozyum Üniversiteler, kamu ve özel sektör mensupları büyük özveriyle hazırladıkları özgün bildirilerle katkıda bulunmuşlardır. Kendilerine bu değerli katkıları için şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca Sempozyuma sponsor olarak çok önemli maddi katkılar sağlayan sektör bileşenlerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Bu etkinlikte; özverili katkıları ile Bilimsel, Danışma ve Yürütme kurullarında görev alarak olağanüstü çaba harcayan tüm meslektaşlarımıza, emek ve katkıları ile bizlere destek veren İTÜ Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Kulübü ve İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Kulübü üyeleri öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

 

4. Ulusal Kırmataş Sempozyumu
Yürütme Kurulu

Okunma Sayısı: 3719
Yayın Tarihi: 02.12.2006