TMMOB Maden Mühendisleri Odası

4. Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu (UYAK2018) Çalışma Grubu Toplantısı gerçekleştirildi.

 4. Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu (UYAK2018) Çalışma Grubu Toplantısı gerçekleştirildi.

 4. Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu (UYAK2018) Çalışma Grubu Toplantısı gerçekleştirildi.

Birincisi 1994 yılında gerçekleştirilen Ulaşımda Yeraltı Kazıları Sempozyumu`nun yeraltı kazıları ile ilgili yazılı kaynakların ne kadar az olduğunu ortaya koymasından sonra, giderek artan bir katılım oranıyla 2007 yılında da ikincisi gerçekleştirilmiştir. Sektörel gelişmeler izlenerek üçüncüsü 2013 yılında uluslararası nitelik kazanmış ve 3. Uluslararası Ulaşımda Yeraltı Kazıları Sempozyumu Haliç Kongre Merkezinde 400 delegenin katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

2018 yılında yapılması planlanan dördüncü Sempozyumun kapsamı metro, karayolu tünelleri gibi sadece ulaşım amaçlı yapılan tünel vb. yeraltı kazıları ile sınırlandırılmaması; yeraltı madenleri, HES, baraj vb. tüm yeraltı kazılarını da içermesi kararlaştırılmıştır. Bu nedenle Sempozyum ismi ‘Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu` olarak değiştirilmiştir.

Düzenlenecek Sempozyumun ana teması "Yeraltı Kazıları Sektöründeki Yeni Gelişmeler" olarak belirlenmiş bu da sektörün tüm bileşenlerinin bir araya getirilmesi ihtiyacını doğurmuştur. Bu nedenle tünelcilik ve yeraltı projelerinden mühendis ve yöneticilerden oluşan UYAK2018 Çalışma Grubu oluşturulmuştur.

Sempozyum Yürütme Kurulu ve UYAK2018 Çalışma Grubundan 34 kişinin katılımı ile 9 Mart 2018 Cuma günü Hilton İstanbul Bosphorus`da bir araya gelinmiş,  Sempozyumun etkinliğinin artırılabilmesi için neler yapılabileceği tartışılmıştır. Sahada başarı ile uygulanmaya devam eden teknik yöntemlerin yanında yeni çözüm önerilerinin herkesin ulaşabileceği bir kaynakta toplanmasının önemi yeniden vurgulanmıştır. UYAK2018`de teknik konularının yanında; tünel ve yeraltı çalışmalarındaki insan kaynakları yönetimi, mesleki eğitimler, proje-zaman planlamaları ve kent içi kazılarda çevre ile olan etkileşim konularının da gündeme getirilmesi konuşulmuştur.

Tünel ve yeraltı kazıları konusunda sektörün öncüsü olan UYAK Sempozyumu Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Tünelcilik Derneği tarafından 13-14 Eylül 2018 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirilecektir.

UYAK2018 Çalışma Grubu toplantıları, mazeretleri nedeniyle katılım gösteremeyen üyelerin de katılımı ile yıl içinde çalışmalarını yürütmeye devam edecektir. Toplantıya katılan Çalışma Grubu üyelerine UYAK Yürütme Kurulu olarak teşekkür ederiz.

UYAK2018 Yürütme Kurulu
9 Mart 2018

Okunma Sayısı: 497
Yayın Tarihi: 10.03.2018
Fotoğraf Galerisi