TMMOB Maden Mühendisleri Odası

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Kadın Platformu‘nun ‘‘Özgürlüğümüz için direnişte; krize, savaşa ve şiddete karşı alanlardayız‘‘ ana söylemiyle düzenlediği miting 3 Mart 2019 Pazar günü Bakırköy Pazaryeri‘nde gerçekleştirildi.  TMMOB İstanbul İKK Kadın Komisyonu pankartı arkasında TMMOB‘li kadınlar baretleri ve mor pankartları ile yürüdüler.

8 Mart 2019 Cuma akşam 19:30‘da  17.si gerçekleşmesi planlanan Feminist Gece Yürüyüşü hükümetin yasaklaması nedeniyle her yılki güzergahında gerçekleştirilemedi. Kadınlar saatlerce sokakları terketmediler. Polis gazlarla ve plastik mermilerle saldırdıktan sonra ara sokaklarda sloganlarını atmaya devam eden kadınlar 2020 Feminist Gece Yürüyüşünde buluşmak üzere sözleşerek ayrıldılar.

3. TMMOB İstanbul İKK Kadın Komisyonu‘nun 8 Mart etkinliği  TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi‘nde 9 Mart Cumartesi günü Melda Yaman ve Bahar Sakızlıoğlu‘nun katılımıyla gerçekleşti Etkinliğin ardından Geleneksel 8 Mart Kokteyli yapıldı. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte kadınlar birlikte bilgilenmenin, paylaşmanın ve eğlenmenin coşkusunu yaşadılar.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şube
Kadın Çalışma Grubu

Okunma Sayısı: 226
Yayın Tarihi: 11.03.2019
Fotoğraf Galerisi