TMMOB Maden Mühendisleri Odası

“ALTIN MADENCİLİĞİ VE SİYANÜR PANELİ” YAPILDI. (07.03.2013)

“ALTIN MADENCİLİĞİ VE SİYANÜR PANELİ” YAPILDI. (07.03.2013)

 "ALTIN MADENCİLİĞİ VE SİYANÜR PANELİ" YAPILDI. (07.03.2013)

   TMMOB bileşenlerini oluşturan Maden Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ile Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubeleri ile Çukurova Üniversitesi Maden, Jeoloji, Çevre ve Kimya Mühendislikleri Bölümlerinin Öğrencilerine yönelik ortaklaşa düzenlenen "Altın Madenciliği ve Siyanür" konulu Panel 7 Mart 2013 tarihinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleşti.

   Moderatörlüğünü Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sabahatdin SAKATOĞLU`nun yaptığı panele konuşmacı olarak Maden Mühendisleri Odasından Prof. Dr. Caner ZANBAK, Jeoloji Mühendisleri Odasından Tahir ÖNGÜR, Gazi Üniversitesi Toksikoloji Bölümü Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Ali Esat KARAKAYA, Kimya Mühendisleri Odasından Prof. Dr. Bilgehan GÜZEL ile Çevre Mühendisleri Odasından Yrd. Doç. Dr. Enver Yaşar KÜÇÜKGÜL katıldı. 

    Konularında uzman olan panelist bilim adamları; yaptıkları sunumlarda Altın Madenciliğinin nasıl yapılacağından başlayarak Siyanürün Kimyasal yapısına, Toksikolojik olarak insan üzerinde etkisine ve doğaya verebileceği zararlara kadar her türlü bilgiyi ayrıntılı olarak anlattılar. Sunumların ardından katılımcıların merak ettiği sorulara yanıtlar verilmesinin yanı sıra konunun doğruları bulunmaya çalışıldı. Panelin ardından Şube Başkan Sabahatdin SAKATOĞLU panelistlere katıldıklarından dolayı birer teşekkür plaketi vererek, katılımlarından dolayı öğretim üyeleri ve  öğrencilere teşekkür etti.

 

 

TMMOB

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

ADANA ŞUBE YÖNETİM KURULU 

Okunma Sayısı: 957
Yayın Tarihi: 27.03.2013
Fotoğraf Galerisi