TMMOB Maden Mühendisleri Odası

ASGARİ ÜCRET KAMPANYASI İÇİN ADRES GÜNCELLEME FORMUNU DOLDURALIM

ASGARİ ÜCRET KAMPANYASI İÇİN ADRES GÜNCELLEME FORMUNU DOLDURALIM

ASGARİ ÜCRET KAMPANYASI İÇİN ADRES GÜNCELLEME FORMUNU DOLDURALIM.

Odamız tarafından her yıl belirlenen ve Resmi Gazete’de yayınlanan Asgari Ücret Tarifesi Temmuz ayı itibarıyla 01 Temmuz 2022 tarihinden geçerli ve net ücret üzerinden yeniden belirlenerek 16 Temmuz 2022 tarih-31894 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Daha önceki asgari ücret belirlemelerinde de üyelerimizin çalıştığı işyerleri işverenlerine Oda tarafından belirlenen Asgari Ücret Tarifesine uymaları gerektiğine dair çalışmalar yapılmıştır.

Ülkemiz ’de yaşanan enflasyonist ekonomik koşullar hayat pahalılığını ve geçim sıkıntısını derinleştirmiştir. Bu koşullar altında çalışan bizler; kaçınılmaz olarak diğer çalışan kesimler gibi bu enflasyonist ekonomik durumda özlük haklarımız açısından ciddi tahribata uğramış durumdayız.

Üyelerimiz çalışma yaşamlarında hem derin yoksullukla hem de çalışma koşullarının ağırlığı ile uğraştıklarını, emeklerinin karşılıklarını alamadıklarını bunlarla birlikte işyerlerinin oda tarafından belirlenen Asgari Ücret Tarifesine uymadığını belirtmektedirler.

Odamız bu ve buna benzer deneyimlerinden hareketle, işyerleri adres bilgilerinin güncel ve doğru olmasının yapılan/yapılacak çalışmaları doğrudan etkilediği bilinmektedir.

Bu çerçevede yapılacak çalışma için 08 Ağustos 2022 tarihine kadar aşağıdaki linkte belirtilen iş yeri bilgilerini doldurmanızı rica ederiz.

Link: https://docs.google.com/forms/d/1vRK_H5AJZxYyOCc4NRm1pAFNu4aIn-IFPrtdbCbfFXo/edit

Saygılarımızla,

TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Okunma Sayısı: 665
Yayın Tarihi: 28.07.2022