TMMOB Maden Mühendisleri Odası

ÇALIŞMA YAŞAMINDA ŞİDDET VE TACİZİN ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 190 SAYILI ILO SÖZLEŞMESİ KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENMİŞTİR.

ÇALIŞMA YAŞAMINDA ŞİDDET VE TACİZİN ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 190 SAYILI ILO SÖZLEŞMESİ KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENMİŞTİR.

2019 tarihli Çalışma Yaşamında Şiddet ve Taciz Sözleşmesi (190 sayılı Sözleşme) ve eşlik eden Tavsiye Kararı (206 sayılı Tavsiye Kararı) ILO tarafından düzenlenen Uluslararası Çalışma Konferansı’nda üçlü yapıyı temsil eden büyük bir çoğunluk tarafından 21 Haziran 2019’da kabul edilmiştir. Türkiye’nin henüz taraf olmadığı bu sözleşmenin imzalanması, hayata geçirilmesi; şiddet ve tacizin olmadığı bir çalışma hayatının sağlanması ve çalışma kültürünün eşitlik, onur ve saygı temelinde oluşturulması için önemlidir. Bu nedenle sözleşmenin onaylanması konusunda devlet, özel sektör, ILO Türkiye Ofisi, sivil toplum kuruluşları, sendikalar üzerine düşeni ivedilikle yerine getirmelidir.

Sözleşmenin konuşulduğu 16 Haziran 2022 Perşembe günü saat 20:00 Youtube/MADENMO kanalımızdaki söyleşi programımıza ILO Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Ebru Özberk ANLI ve DİSK/Genel İş Sendikası Araştırma Uzmanı Mine Dilan KIRAN konuşmacı olarak yer aldılar. Kolaylaştırıcı olarak Maden Mühendisleri Odası Kadın Çalışma Grubu Emekli İş Müfettişi/Maden Mühendisi Aysel ERTÜRK söyleşiyi yönetti.

Okunma Sayısı: 300
Yayın Tarihi: 09.06.2022