TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Çevrimiçi Seminer: Koronavirüs Salgınında Halk Sağlığı & İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

Çevrimiçi Seminer: Koronavirüs Salgınında Halk Sağlığı & İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

 


Çevrimiçi Seminer: Koronavirüs Salgınında Halk Sağlığı & İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
13 Nisan 2020 Pazartesi, 20.00 | https://www.youtube.com/tmmobmadenist 

 
Fiziki olarak bir araya gelemediğimiz bu günlerde dayanışmayı elden bırakmıyor ve Oda/Şube çalışmalarımıza online olarak devam ediyoruz.
Koronavirüs (Covid-19) salgını etkisini her geçen gün artırıyor. Siyasi iktidar tarafından alınan önlemler bilim insanları tarafından yeterli bulunmuyor. Bir yanda halkın sağlığı için “Evde kal” çağrıları yapılırken diğer yanda da evde kalamayan işçiler madenlerde, şantiyelerde, fabrikalarda çalışmaya devam ederek sağlığını riske atmak zorunda kalıyor.

Halk sağlığı ile işçi sağlığının ayrılamaz bir bütün olduğunu korona salgını nedeni ile bir kez daha görmüş olduk. Bu nedenle İstanbul Şube olarak “Koronavirüs Salgınında Halk Sağlığı & İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” çevrimiçi seminerini düzenliyoruz.

Koronavirüs salgınının geldiği durum, alınan önlemler ve halk sağlığı için salgınla mücadele atılması gereken adımları TTB-Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu ile, evde kalamayıp şantiyelerde, ofislerde çalışmak zorunda kalan işçilerin sağlığı için işyerlerinde alınması gereken önlemleri de İş Müfettişi ve İnşaat Mühendisi Ahmet Aykut Aktaş ile konuşacağız. 

Çevrimiçi seminer 13 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’da İstanbul Şube Youtube sayfasından canlı olarak yayınlanacaktır. 
Dr. Ali Çerkezoğlu ve İş Müfettişi Ahmet Aykut Aktaş’a sorulmasını istediğiniz soruları istanbul@maden.org.tr ’ye mail atarak bize iletebilir ya da canlı yayın sırasında Youtube üzerinden yazabilirsiniz.
 
#tmmobmadenist Çevrimiçi Seminerler: Koronavirüs Salgınında Halk Sağlığı & İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
Konuşmacılar: Dr. Ali Çerkezoğlu, TTB-Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı
Ahmet Aykut Aktaş, İş Müfettişi-İnşaat Mühendisi
Tarih: 13 Nisan 2020 Pazartesi, 20.00
Youtube Canlı Yayını: https://www.youtube.com/tmmobmadenist  

 

Okunma Sayısı: 277
Yayın Tarihi: 10.04.2020