TMMOB Maden Mühendisleri Odası

"Demokrasi denilen düzeni, sizlere inat bu işe gönül verenlerle ve bu işe emek verenlerle birlikte kuracağız.Gericiliğe ve faşizme gecit vermeyeceğiz"

Zonguldak Demokrasi Platformu, İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ı katleden zihniyete karşı basın açıklaması yayınladı

Zonguldak Demokrasi Platformu adına TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk, yaptığı açıklamada; “Silâh tutanlarla keman tutanlar,sopa tutanlarla kitap tutanlar arasındaki mücadelenin tarihsel derinliği vardır.Tarih kendi derinliklerinde nice ihanetleri,nice cinayetleri saklayıp günümüze taşıdı.

Bir insan düşünün barışa düşman,kardeşliğe düşman,emeğe düşman,kısaca aydınlığa düşman…

Bir insan düşünün; düşüncesi kin, ruhu güzelliklere kapalı, eylemi kan olan, sanatı yok eden, umuda ve yaşama düşman bir katil…Alın terinin DENİZ olmuş adını kurşununa adres göstermiş..

Birde hedef gösterenler var ki, onlara ne demeli? Amacınıza ulaştınız ya, içiniz rahat olmalı. Sorarız sizlere; yasal bir partiyi terörize ederek siyaset dışında tutamaya çalışanlar, üç maymunu oynayanlar, bu alçak saldırı karışısında hiç mi payınız yok!!!

Bizler birlik olmayı savunurken sizler ayrımcılıktan, kutuplaşmadan besleniyorsunuz.

Bizler kardeşlik ve sevgiden beslenirken, sizler kin ve nefretle semiriyorsunuz.

Bu ülkede  barışın hüküm süreceği, kardeşlik türkülerinin söyleneceği günler doğarken, sizler o zaman nerede yer bulur kiminle saf tutarsınız sorarız. Tüm insanlık aydınlık yarınlara koşarken, gün gelir sizden ve eli kanlı sahiplerinizden hesap sorulacaktır.

İzmir HDP il binasına yönelik ve Deniz POYRAZ’ ın katledilmesi ile sonuçlanan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırının  arkasındaki kin ve nefret söyleminin üreticileri, karanlık güçler; sizleri tanıyoruz ve sizlere sesleniyoruz.

-Korkutamadınız, yıldıramadınız.

-Korkmuyoruz, yılmıyoruz.

Demokrasi denilen düzeni, sizlere inat bu işe gönül verenlerle ve bu işe emek verenlerle birlikte kuracağız.Gericiliğe ve faşizme gecit vermeyeceğiz.

Okunma Sayısı: 159
Yayın Tarihi: 19.06.2021