TMMOB Maden Mühendisleri Odası

FERDİ KAZA SİGORTASI İŞLEMLERİNDE GÖREV YAPAN ÜYELERİMİZE DUYURU

FERDİ KAZA SİGORTASI İŞLEMLERİNDE GÖREV YAPAN ÜYELERİMİZE DUYURU

FERDİ KAZA SİGORTASI İŞLEMLERİNDE GÖREV YAPAN ÜYELERİMİZE DUYURU

13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan Soma faciası sonrası maden işletmelerine getirilen uygulamalardan biri, yeraltı maden işletmeleri ile açık ocak kömür işletmeleri çalışanlarının Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası(ZFKS) uygulamasıdır. ZFKS uygulamasında maden ocağının asgari sigortalanma şartını sağlayıp sağlamadığı yeraltı deneyimli bir maden mühendisi, yeraltı deneyimli iş güvenliği uzmanı ve sigorta eksperinden oluşan bir ekip tarafından denetimler yapılarak raporlanmaktadır. 6 yıldır yapılan bu uygulamada üyelerimizin sorunlar yaşadığı konusunda bildirimler alınmaktadır.

Üyelerimizin yaşadığı sorunları belirlemek ve çözüm önerileri geliştirmek üzere, denetimlerde görev alan üyelerimizin katılacağı Zoom üzerinden çevrimiçi bir toplantı yapılması kararı alınmıştır. Yapılan toplantı sonrası oluşturulacak rapor ile gerek Türkiye Sigorta Birliği yetkilileri, gerekse ilgili Kamu Kurumları ile görüşülerek çözüm önerilerinin uygulamaya konulması planlanmıştır.

Konu ile ilgili üyelerimizin yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili hazırlık yaparak toplantıya katılımınızı rica ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.

Saygılarımızla.

M. Erşat Akyazılı
Genel Sekreter

Toplantı Tarihi: 23 Kasım 2021, Salı

Toplantı saati:20.00

Moderatör: Talat Karataş – Oda Yönetim Kurulu Üyesi

Zoom Bilgileri: TMMOB Maden Mühendisleri Odası ODA SIGORTA EKSPERLERI TOPLANTISI

Link: https://us02web.zoom.us/j/81884812650?pwd=Ukw0QVJpNUx2VzhRZW1WOElkVHZIZz09

Meeting ID: 818 8481 2650

Passcode: 263635

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 3383
Yayın Tarihi: 18.11.2021