TMMOB Maden Mühendisleri Odası

İstanbul Deprem Çalıştayı Düzenlendi

İstanbul Deprem Çalıştayı Düzenlendi

İstanbul Deprem Çalıştayı Düzenlendi

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen “İstanbul Deprem Çalıştayı”, 11 Kasım’da Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirildi. Çalıştay’da Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi adına Selim Akyıldız “İstanbul Tünellerinin Zamana ve Deprem Yüküne Bağlı Değerlendirilmesi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

İstanbul’da yaşanan 5,8’lik depremin ardından kamuoyunda merak edilen soruların cevaplandırılmasının amaçlandığı etkinliğin açılış konuşmasını, TMMOB YK Başkanı Emin Koramaz adına, TMMOB YK Üyesi Tores Dinçöz gerçekleştirdi.
İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman ve Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı da Çalıştay açılışında bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan birinci oturumda; “Afete Yönelik Kavramlar ve Afet Yönetimi”, “Deprem Tehlikesinin Belirlenmesinde Jeofizik Araştırmaların Katkıları”, “İstanbul ve Deprem, Yapı Stokunun Durumu, Kentsel Dönüşüm ve Deprem Toplanma Alanları”, “Depremin Doğalgaz, Yangın ve Kent Altyapısı Açısında Değerlendirilmesi, Riskler ve Çözüm Önerileri” konu başlıklarıyla sunumlar gerçekleştirildi.
İkinci oturumda “İstanbul’da Yapı Temellerinin Oturduğu Jeolojik Formasyonların Özellikleri, Deprem Sırasında Davranışları”, “İstanbul Tünellerinin Zamana ve Deprem Yüküne Bağlı Değerlendirilmesi”, “Deprem Sonrası Çevresel Asbest Maruziyeti: İstanbul – Maltepe Örneği”, “Olası İstanbul Depreminde Kimyasallardan Kaynaklı Tehlikeler” başlıkları değerlendirildi.
Çalıştay’ın son oturumunda “Harita / Geomatik Mühendisliğinin Doğal Afetlerdeki Rolü”, “Depremden Sonraki Beslenme ve Temiz İçme Suyu İçin Hazırlıklar”, “Karasal ve Denizel Ekosistemlerin ve Tarımın Metalaşması, İstanbul’da Kentleşme ve Deprem”, “Deprem ve Elektrik” konularına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştay’da yapılan sunuma BURADAN ulaşabilirsiniz.

Okunma Sayısı: 239
Yayın Tarihi: 12.11.2019
Fotoğraf Galerisi
Dosyalar