TMMOB Maden Mühendisleri Odası

İZMİR DEPREMİ

İZMİR DEPREMİ

İki yıl öncesinin acıları
30 Ekim 2020 yılında meydana gelen İzmir depreminde 117 can kaybı verilmiş ve çok sayıda bina yıkılmış ve kullanılamaz hale gelmiştir.
Depremim ikinci yılında İzmir barosu, İzmir Tabip Odası , TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Siyasi parti ve kitle örgütlerinin de katıldığı kortej. Deprem anıtına sessiz yürüyüş düzenledi. Depremde kaybettiklerimizin anısına ortak basın açıklamasını TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Aykut AKDEMİR okudu.
“İzmir depremzedeleri kaybettikleri canların acılarını sürekli yüreklerinde taşırken, sorumluların cezalandırılmasını beklerken depremin ardından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı da açıkça ortaya çıkmıştır. Ev ve işyeri inşaatlarının bitmediği ve 200 ailenin yaşamımını  konteynerda sürdürdüğünü, mevcut mağduriyetler dahi giderilmeden yeni imar aflarının gündeme gelmesi yeni can kayıplarına sebebiyet verecektir. Her seçim döneminde oy uğruna verilen bu tür tavizler, hem şehir hayatının sağlık ve konforunu olumsuz etkilemekte hemde depremlerdecan kaybı olarak geri dönmektedir.İktidarın bilim ve tekniği hiçe sayan bu uygulamalar ile yeni can kayıplarına yol açmasına karşı olduğumuzu ve bu hatanın kesinlikle tekrarlanmamasını dile getiriyoruz.” Dedi. 
 

Okunma Sayısı: 198
Yayın Tarihi: 30.10.2022
Fotoğraf Galerisi