TMMOB Maden Mühendisleri Odası

KRİZE KARŞI EMEĞİMİZE, MESLEĞİMİZE, HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ! PANKARTI ASTIK (20.12.2018)

KRİZE KARŞI EMEĞİMİZE, MESLEĞİMİZE, HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ! PANKARTI ASTIK (20.12.2018)

 

KRİZE KARŞI EMEĞİMİZE, MESLEĞİMİZE, HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ! PANKARTI ASTIK (20.12.2018)

KRİZE KARŞI EMEĞİMİZE, MESLEĞİMİZE, HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ!

31 Temmuz 2012 tarihinde imzalanan "SGK ile TMMOB Arasında İşbirliği Protokolü" SGK tarafından 9 Haziran 2017 tarihinde tek taraflı olarak feshedilmiştir. Protokole göre Birliğimiz, ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları için belirlediği asgari ücreti her yıl Aralık ayında Sosyal Güvenlik Kurumu`na iletmekte ve kamuoyuna duyurmaktaydı. SGK ise mühendis, mimar ve şehir plancılarının aldığı ücretin TMMOB tarafından belirlenen asgari ücretin altında olmaması için gerekli tedbirleri almaktaydı. Protokolün esasını oluşturan yükümlülükleri tarif eden hükümler SGK tarafından önce Protokolden çıkarılmak istenmiş, Birliğimizin sistemin sağlıklı işlemesi için mevcut protokolün aynen korunması gerektiği yönündeki ısrarı üzerine Protokol tek taraflı olarak feshedilmiştir.

SGK tarafından Protokolün tek taraflı olarak feshedilmesi ile ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları düşük ücretle çalışma ve primlerinin eksik yatırılması sorunuyla ile karşı karşıya bırakılmış, kayıt dışı istihdamın önü açılmıştır. Gerçekleşmeyen prim ödemeleri nedeniyle de kamu zarara uğratılmıştır. Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, aklını ve emeğini ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için kullanan, insanca bir yaşam uğruna alın terini döken yüz binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısının düşük ücretler ile kayıt dışı istihdam edilmesi ve kamunun zarara uğraması engellenmelidir. Bu bağlamda da TMMOB olarak 31 Temmuz 2012 tarihinde imzalanan ve SGK tarafından 2017 yılında tek taraflı olarak feshedilen "SGK ile TMMOB Arasındaki Asgari Ücret İşbirliği Protokolü" ü yeniden işlerlik kazandırılmalıdır.

 

ÜCRETLİ ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARININ ASGARİ ÜCRETLERİNE İLİŞKİN PROTOKOL İVEDİLİKLE TEKRAR YÜRÜRLÜĞE KONULMALIDIR!

  

TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Adana Şube Yönetim Kurulu

Okunma Sayısı: 189
Yayın Tarihi: 20.12.2018
Fotoğraf Galerisi