TMMOB Maden Mühendisleri Odası

MADEN MÜHENDİSLERİ ASGARİ ÜCRET KAMPANYASI KAPSAMINDA DİSK GENEL MERKEZİ ZİYARET EDİLDİ

MADEN MÜHENDİSLERİ ASGARİ ÜCRET KAMPANYASI KAPSAMINDA DİSK GENEL MERKEZİ ZİYARET EDİLDİ

Maden Mühendisleri Asgari Ücret Kampanyası Kapsamında DİSK Genel Merkezi Ziyaret Edildi

Maden Mühendisleri Odası Maden Mühendisleri Asgari Ücret Kampanyası çerçevesinde Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu ve DİSK`ten Kanber Saygılı DİSK Genel Merkezi`nde ziyaret edildi. Ziyarete Maden Mühendisleri Odası adına İstanbul Şube Başkanı Mesut Erkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet MAKAR, Hande Karahan ve Mehmet Uygur katıldı.

Görüşmede Maden Mühendisleri Asgari Ücret Kampanyası hakkında bilgiler verilip, maden mühendislerinin çalışma koşulları, düşük ücretler, güvencesizlik ve işsizlik üzerine görüşler paylaşıldı. Çalışma yaşamında karşılaşılan sorunlar üzerine mavi yaka, beyaz yaka ayrımı yapılmadan haklarımız için ortak bir mücadele yürütülmesi gerekliliği üzerine görüşler paylaşıldı.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da kampanya metnine imza atarak desteklerini sundu. Ayrıca maden mühendislerine yönelik bir de destek mesajı paylaştı: "Emeğimiz ve haklarımız için dayanışmaya diyen ve mücadeleyi büyüten maden mühendisi arkadaşlarımızı DİSK olarak selamlıyoruz. Mühendisler yaşamın her alanında düşük ücretlerle güvencesiz çalıştırılmaya, işsizliğe mahkûm ediliyor. Bu anlamda mühendislerin emeğinin hakkını korumak için ortak bir mücadele ve ortak bir örgütlenme gerekliliği açık. DİSK olarak bu alanda verilen tüm mücadeleleri selamlıyor ve haklarımız için omuz omuza mücadeleye devam diyoruz."

Görüşme sonrasında Maden Mühendisleri Odası adına bir madenci heykeli ve Kadın Çalışma Grubumuzun hazırlamış olduğu Kadın Ajandası Arzu Çerkezoğlu`na anı olarak hediye edildi.

Okunma Sayısı: 365
Yayın Tarihi: 20.06.2019
Fotoğraf Galerisi