TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Maden Mühendislerine Çağrı: Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri İstanbul Yerel Kurultayı’nda buluşalım!

 

Maden Mühendislerine Çağrı: TMMOB Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri İstanbul Yerel Kurultayı`nda buluşalım!
3 Kasım Pazar,  Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

 
Madenlerde, şantiyelerde, ofislerde çalışan mühendis mimar şehir plancılarıyız. Farklı farklı meslek alanlarında, haklarımız budanmış bir şekilde projeler üretmeye çalışıyoruz. Haklarımız her geçen gün bir bir gasp ediliyor, sorunlarımız çoğalıyor.
 
‘Ay sonunu getirebilecek miyim?`, ‘Bu yıl da zamsız mı geçecek?`, ‘İş yerinde baskılara dayanamıyorum artık!`, "Cinsiyet ayrımcılığına son!`, ‘Bu kriz daha ne kadar sürecek?`, ‘İşsizlik aldı başını gidiyor`, ‘Topluma fayda getirmeyen projelerde çalışmak istemiyorum.`, ‘Kendi projemin imzacısı olamıyorum.`, ‘Yetkim olmadığı halde işveren yerine sorumlu tutuluyor, yargılanıyorum!` gibi sorular, sorunlar etrafında geçiyor hayatlarımız. Sorunlarımız, kafalardaki sorular çoğaltılabilir.
 
Maden mühendisleri olarak 10 Haziran – 8 Temmuz 2019 tarihlerinde Türkiye`nin dört bir yanında emeğimiz ve haklarımız için "Maden Mühendisleri Asgari Ücret Tarifesi Uygulansın" diyerek imza kampanyası düzenlemiş, taleplerimizi MAPEG ve SGK ile TBMM`de bulunan siyasi parti temsilcileriyle paylaşmıştık. Ancak biliyoruz ki, mühendis asgari ücreti sadece Maden Mühendisleri Odası ve maden mühendislerinin sorunu, mücadele konusu değil. İptal edilen TMMOB-SGK Asgari Ücret Protokolü TMMOB başta olmak üzere tüm meslek odaları ile mühendis mimar ve şehir plancılarının sorunu.
 
Mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak yaşadıklarımız çok benzer, sorunlarımız ortak. Tam da bu nedenle maden mühendisleri olarak emeğimiz ve haklarımız için yürüttüğümüz mücadeleyi tüm mühendislerle, mimarla ve şehir plancıları ile birleştirmek için yeniden bir araya geliyoruz.
 
Tüm meslektaşlarımızı TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri İstanbul Yerel Kurultayı`na katılmaya, sorunlarımızın çözümü için birlikte üretmeye, birlikte karar almaya, emeğimiz ve haklarımız için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

http://tmmobistkurultay.org/

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
İstanbul Şubesi

 

 

Okunma Sayısı: 339
Yayın Tarihi: 30.10.2019