TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Metro Tünel Projelerinde Delme Patlatma Çalıştayı Düzenlendi

Metro Tünel Projelerinde Delme Patlatma Çalıştayı Düzenlendi

Metro Tünel Projelerinde Delme Patlatma Çalıştayı düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi birlikteliği ile 23 Temmuz 2022  Cumartesi günü Metro Tünel Projelerinde Delme Patlatma Çalıştayı düzenlendi. Yenikapı’da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Çalıştay’a İstanbul metro tünel projelerinde çalışan 180’ı aşkın mühendis ve yönetici katıldı.

Çalıştay, Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Mesut Erkan ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Çalıştayın ilk oturumunda Prof. Dr. Ümit Özer tarafından Şehiriçi Tünel Kazılarında Delme Patlatma İlkeleri, Uygulamaları ve Titreşim Yönetimi, Ümit Kılıç tarafından da Tünel Patlatma Yöntemleri ve Delme Patlatma Tasarımları konuları hakkında sunumlar yapıldı.

Çalıştay’ın ikinci oturumunda da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Maden Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ümit Özer, İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Raylı Sistem Projeler Müdürü Ceyhun Avşar, Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden Selçuk Şimşek ve Maden Mühendisleri Odası Delme Patlatma Komisyonu’ndan Ümit Kılıç’ın katılımı ile İstanbul Metro Tünel Projelerinde Delme Patlatma Uygulamaları, Sorunlar & Çözüm Önerileri Paneli gerçekleştirildi. Katılımcıların soru ve önerileri ile devam eden etkinlikte, metro tünelcilik alanı ile ilgili farklı konu başlıklarında yeni çalıştaylar yapılması dile getirildi. Çalıştay’da dile getirilen konular ve çözüm önerileri ile ilgili Çalıştay Raporu kamuoyu ve ilgili kamu birimleri ile yakında paylaşılacaktır. Çalıştay’da ayrıca Mart 2023’te yapılacak olan UYAK2023- 5.  Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu çağrısı yapılarak sonlandırıldı.

Çalıştay’a katılan meslektaşlarımıza ve sunumları ile katkı koyan tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı
TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

Okunma Sayısı: 360
Yayın Tarihi: 25.07.2022
Fotoğraf Galerisi