NİTELİKLİ HESAPLAMALAR BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMLARI
Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı, 2018 yılı 2. Dönem Bilirkişilik Başvurularına ilişkin 9 Mart 2018 tarihli duyurusunda Başkanlıklarına gelen görüş ve öneriler ile resen yapılan araştırma ve değerlendirmeler sonucunda bilirkişilik uygulamalarında tespit edilen ihtiyaçların karşılanması amacıyla 29.11.2017 tarihli Bilirkişiliğe Kabule ve Bilirkişilik Başvuru Usul ve Esaslarına İlişkin Duyuru ve ekinde yer alan temel ve alt uzmanlık alanları ile uzmanlık alanlarına göre bilirkişilerde aranacak niteliklerde, bir kısım güncellemeler ve değişiklikler yapıldığı belirtilmiştir. Bu kapsamda; uygulamada kolaylık sağlanması bakımından bazı alt uzmanlık alanları temel uzmanlık alanına dönüştürülmüş; ayrıca yeni alt uzmanlık alanları da oluşturulmuştur. Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyurunun 65 kod numaralı Nitelikli Hesaplamalar başlıklı Bilirkişilik Temel Uzmanlık Alanları için aranan nitelikler için "Üniversitelerin ön lisans veya lisans (hukuk öğrenimi görmüş kişiler dâhil) eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak ve başvuruda bulunduğu nitelikli hesaplama uzmanlık alanında en az beş yıl süreyle mesleki faaliyette bulunduğunu veya bilirkişilik yaptığını belgelemek ve başvuruda bulunulan alt uzmanlık alanında en az 24 saatlik eğitim almış olmak" koşullarına yer verilmiştir. (Duyuruya ulaşmak için tıklayınız)
Odamızın Sürekli Eğitim Merkezi Temel Bilirkişilik eğitimini alanların İş Mahkemesinde bilirkişilik yapabilmesi için Nitelikli Hesaplamalar Bilirkişilik Sertifika Alt Uzmanlık Programını düzenlemiştir.
Sertifika Programının Adı
65.02 İŞ MEVZUATINDAN KAYNAKLI NİTELİKLİ HESAPLAMALAR SERTİFİKA PROGRAMI
Eğitime Kimler Katılabilir?
Bilirkişilik yapacağı uzmanlık alanında en az beş yıl fiilen çalışmış olanlar veya Bilirkişilik yaptığını belgeleyenler ve Bilirkişilik yönetmeliğinde belirtilen şartları yerine getirenler katılabilir.
Avukatlar
Hakimler
İş Müfettişleri ve Uzmanları
Yeminli Mali Müşavirler
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler
İş güvenliği Uzmanları
Üniversitelerin ön lisans veya lisans (hukuk öğrenimi görmüş kişiler dâhil) eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar
Eğitimin Süresi
Eğitim süresi 4 gün olup, toplam 24 saattir.
Eğitim Kayıtta İstenen Evraklar
-Kayıt Formu Fotoğraf Yapıştırılmış Olarak
-Nüfus Cüzdan Fotokopisi
-Ön Lisans ya da Lisans Diploma Fotokopisi
-Ödeme Dekontu
Odamızca aşağıda verilen takvime göre eğitim yapılacaktır.
ANKARA | 22 Kasım 2018 | 15:00-21:00 |
Kayıtlar devam etmektedir.. |
Eğitim gruplarına kesin kayıtlar eğitim ücretinin yatırıldığına dair dekontun odamıza ulaşma sırasına göre yapılacaktır.
Eğitime kesin kayıt yaptırmış olanların, eğitimin başlama tarihine üç gün kalması durumunda; bir dilekçeyle başvuru yapması halinde eğitim tarihi değiştirme, eğitime katılmayıp para iadesi isteme hakkını kullanabilir. Bu durumda olanların eğitim tarihi değiştirilebilecektir, para iadesi yapılabilecektir. Bu üç günlük öngörülen sürecin dışındaki taleplerde, eğitim tarihi değiştirilmeyecek, eğitime katılmamış olsa da para iadesi yapılmayacaktır.
KONTENJAN
Eğitimin açılabilmesi için asgari 16 kişinin kayıt yaptırması gerekmektedir.
ÜCRET
TMMOB Üyelerine 600 TL
Dış Katılım 750 TL
ÜCRET ÖDEME:
Ödemeler aşağıda belirtilen Banka Hesabına ve Oda merkezimize nakit ya da kredi kartı ile yapılabilecektir.
HESAP SAHİBİ: TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI
BANKA ADI: TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
ŞUBE KODU: 4213
ŞUBE ADI: MEŞRUTİYET ŞUBESİ
HESAP NO: 0890921
IBANNO: TR32 0006 4000 0014 21308909 21
İLETİŞİM:
Selanik Caddesi No. 19/6 KIZILAY ANKARA
Tel: 0-312-425 10 80 / 122
SEM Faks: 0-312-419 76 80
E-posta: sem@maden.org.tr