TMMOB Maden Mühendisleri Odası

SESSİZ ÇIĞLIK

SESSİZ ÇIĞLIK

İzmir Deprem koordinasyonunun çağrısı ile 6-16 mart Tarihleri arasında, Bayraklı Deprem Anıtı önünde saat 20.00 de tüm duyarlı dostlar bir araya geldi. Yakalarındaki siyah kurdeleleri ve ellerindeki karanlığa bir ışık ta siz olun anlamında mumlarla birlikte depremzedelerimizin acılarını paylaştı. Saat 21.00 de de penceremizin önünde yaktığımız mumlarla dikkatleri deprem bölgesine çekmeyi, onları unutmamamız ve dayanışmanın sürmesi gerektiği hatırlatıldı.
Sesiz Çığlık buluşması 16 mart saat 20.00 de İzmir Gündoğdu  Meydanında yapılan anma ile son buldu.
İzmir Deprem Koordinasyonu sözcüsü, Çevre Müh, Helil KINAY  Anma Toplantısının açılış konuşmasında " 10 gün boyunca yaşadığımız afeti felakete çeviren anlayışın enkaz altında bıraktığı binlerce canımızın,yıkılan, yok sayılan  şehirlerimizin, yok olan tarihsel dokuların, yurttaşlarımızın anılarını, acılarını paylaşmaya çalıştık. deprem bölgesinde hala temel ihtiyacı sağlanamamış, seller altında, çadırlarda duman altında, doğaya karşı yaşam savaşı veren yurttaşlarımızın yaşadıklarını, acısının ifadesi olan ..DIŞARIDA KİMSE VAR MI ?çığlığına BİZ VARIZ; BURADAYIZ; SİZİNLEYİZ.. demek için toplandık.
Anmamız sırasında, sürekli yağan yağmurda, şemsiye altında dahi zorlanırken, depremde -30 derecede soğukta kalan, şimdi sel altında yaşam savaşı veren aileleri çocukları ve felaketin boyutunu daha iyi anladık.
İzmir Deprem Koordinasyonunun yapmış olduğu çağrıya olumsuz hava koşullarına rağmen gelen, katkı koyan bütün dostlarımızla , kurum temsilcilerimizle birlikte son gün SESSİZ ÇIĞLIK atarken artık susmayacağımızı, felaketlere yol açan zihniyetten hep birlikte hesap soracağımızı paylaştık.
Birbirimizin elini ve sorumluların peşinide bırakmayacağız.`
Anma; Katılım sağlayan İzmir Baro Başkanı Sefa YILMAZ, İzmir TTB Yön.Kur.Üyesi Ceylan ÖZKAN, İzmir KESK Dönem sözcüsüVeysal BEYAZADAM, İzmir MMO başkanı, İKK Dönem szcüsü ve Deprem Koordinasyonu Yürütmesi Aykut AKDEMİR` in konuşması ile sonlandırıldı.
Işıklar altında denize bırakılan karanfiller ve çiçekler sessiz çığlığın sesi olarak denizin dalgaları ile buluştu.

Okunma Sayısı: 161
Yayın Tarihi: 18.03.2023
Fotoğraf Galerisi