TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Terör saldırılarını lanetliyor, şehit askerlerimizi saygıyla anıyoruz… Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimini protesto ediyoruz…

Terör saldırılarını lanetliyor, şehit askerlerimizi saygıyla anıyoruz…
Kılıçdaroğlu`na yapılan linç girişimini protesto ediyoruz…

19 Nisan 2019 tarihinde Türkiye-Irak sınırından gelen acı haberle yüreklerimiz yanmıştır. Güvenlik güçleri ile PPK`lı teröristler arasında çıkan çatışmada Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı isimli 4 askerimiz şehit olmuş, 6 askerimiz ise yaralanmıştır. Ülkemiz yaklaşık kırk yıldır, gençlerini teröre kurban vermektedir. Hiçbir haklı ve meşru gerekçesi olmayan bu saldırılar, insanlık ve özgürlük adına utanç tablosudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin terör saldırılarını kınıyoruz. PKK terör eylemlerine derhal son vermeli, koşulsuz olarak silah bırakmalıdır. Toplumumuzu ırkçı yaklaşımlarla etnik kökenleri üzerinden birbirine düşman etmeye çalışanlara karşı, demokrasiyi ve kardeşliği her zamankinden daha fazla sahiplenmek zorundayız. Saldırıda şehit olan askerlerimizi saygıyla anıyor, ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Öte yandan şehit askerimiz Yener Kırıkcı`nın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ise linç girişimine maruz kalmıştır. Seçim sürecinde kullanılan kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve aşırı milliyetçi nefret dili bu saldırıya zemin hazırlamış, kendisi gibi düşünmeyenlere ve kendilerine oy vermeyenlere "terörist", "fetöcü" ve "PKK"`lı damgası yapıştıran iktidar mensuplarının dili bu saldırıya sebep olmuştur. Bu nefret dili devam ederse çok daha tehlikeli olaylarla karşı karşıya kalacağımızın endişesini taşıyoruz. Bu saldırıyı yaratan atmosfer halkı birbirine karşı düşmanlaştıran uygulamaların içinde aranmalıdır. Ülkemizin kutuplaşmaya değil barışa, dostluğa ihtiyacı olduğunu bir kez daha dile getirirken siyasi iktidarı sağduyuya davet ediyoruz. İktidarı halkımızı kutuplaşmanın içine iten anlayışı, dili, terk etmeye ve tüm yurttaşlarımızın can güvenliği başta olmak üzere barışın ve kardeşliğin inşası için adım atmaya çağırıyoruz.

Bu saldırıyı protesto ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP Örgütüne geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

22 Nisan 2019
Zonguldak Demokrasi Platformu

 

Okunma Sayısı: 153
Yayın Tarihi: 24.06.2019