TMMOB Maden Mühendisleri Odası

TMMOB 5.KADIN KURULTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 TMMOB 5.KADIN KURULTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 TMMOB 5.KADIN KURULTAYI ANKARA`DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TMMOB Kadın Kurultayı`nın beşincisi, bu yıl 25-26 Kasım 2017 tarihlerinde "OHAL`de Kadınız" başlığıyla İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Toplantı Salonu`nda yapıldı. Gösterilen kısa film ile başlayan kurultay, TMMOB Kadın Çalışma Grubu Başkanı Hanze Gürkaş`ın açılış konuşmasıyla devam etti.
Odamızdan da 17 kadın üyenin katıldığı kurultayda, daha önceki kurultaylardan farklı olarak kürsüyü sadece kadınlar kullanmış olup bir kere daha ‘Söz Kadınların` diye haykırmışlardır.

TMMOB 5. Kadın Kurultayı programı çerçevesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla hazırlanan "OHAL`de Her Halde Karanlığa Teslim Olmayacağız" başlıklı basın açıklaması salon içerisinde gerçekleştirildi. Ayrıca Ankara Kadın Platformu`nun yapmış olduğu çağrıya da kulak verildi ve Sakarya Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasına TMMOB`li kadınlar da katılım gösterdi.

Sunumlar gerçekleştirildi

İki gün süren Kurultay`da ilk gün, "TMMOB`de Kadın Örgütlenmesi", "Kamu Kurumları ve Özel Kuruluşlarda, Yer Altı, Arazi, Şantiye, Fabrika, Ofis vb. İşyerlerinde Çalışan MMŞP Kadınların Çalışma Yaşamında Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri", "Eğitimde Cinsiyetçilik", "Olağanüstü Hal Koşulları, Kanun Hükmünde Kararnameler İle Yapılan Düzenlemeler ve İşten Atmalar, Anayasa Değişikliği, Savaş Koşulları, Zorunlu Göç vb. Güncel Siyasal Gelişmelerin TMMOB Örgütlülüğüne ve Mühendis, Mimar, Şehir Plancı Kadınlarına Yansımaları" konularında tartışmalar yürütüldü, sunumlar gerçekleştirildi, çözüm önerileri ortaya konuldu.

Sunumların ardından serbest kürsüde söz alan birçok kadın yaşamış oldukları problemleri dile getirerek bir ilke daha imza attılar.


Nuriye Gülmen ziyaret edildi

Kurultayın ikinci günü 264 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen Numune Hastanesinde ziyaret edildi. Tutukluluğu devam ettiğinden hastane bahçesinde yakınlarıyla konuşuldu ve Nuriye`ye iletilmek üzere notlar yazılıp verildi.

Salonda ise tüm gün önergeler tartışıldı ve karar haline getirildi.

Kurultay, hazırlanan Sonuç Bildirgesi`nin açıklanmasıyla sona erdi.

 

 

BASIN AÇIKLAMASI için burada tıklayınız

 

 

Okunma Sayısı: 187
Yayın Tarihi: 26.11.2017
Fotoğraf Galerisi
Dosyalar