TMMOB Maden Mühendisleri Odası

TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI YEREL ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ(24 ŞUBAT 2019)

TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI YEREL ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ(24 ŞUBAT 2019)

TMMOB Diyarbakır İKK`ya bağlı Oda yöneticileri, üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen Yerel Çalıştayın açış konuşmasını İKK sekreteri Doğan Hatun yaptı. Hatun, çalıştayın başaralı geçmesini, çalıştayda tartışılan sorunları ve çözüm önerilerini sonuç bildirgesi olarak 2 Mart tarihinde Ankara`da düzenlenecek olan İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunlarının artışılacağı genel kurultaya taşıyacaklarını ifade etti.

Moderatörlüğünü Gıda Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Cemgil Polat`ın yaptığı Çalıştayda İş güvenliği uzmanları Maden Mühendisi Hakkı Kaya, İnşaat Mühendisi Funda Yalçın, Makina Mühendisi üyemiz M. Özgür Dalgıç ve İşyeri Hekimi Dr. Evin Bahar Toy konuşmacı olarak birer sunum gerçekleştirdiler.

Çalıştayda; İş Güvenliği Uzmanlarının 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, OSGB ve işveren üçgeni içerisinde çalışmalarını sağlıklı yürütemediklerini, ilgili kanunun içerisinde de tutarsızlıklar olduğu, işverenlerin iş güvenliği uzmanlarını kendi maaşlı çalışanı olarak gördükleri için yeteri düzeyde bağımsız hareket edemediklerini, iş güvenliği kültürünün toplumsal bir sorun olduğunu, ilkokuldan başlayarak eğitim müfredatlarında iş güvenliğine yönelik bilgiler verilmesi gerektiği ifade edilerek verimli bir şekilde son buldu.

 

Okunma Sayısı: 228
Yayın Tarihi: 25.02.2019
Fotoğraf Galerisi