TMMOB Maden Mühendisleri Odası

TMMOB İstanbul 6.Yerel Kadın Kurultayı Gerçekleştirildi

TMMOB İstanbul 6.Yerel Kadın Kurultayı Gerçekleştirildi

 TMMOB İstanbul 6.Yerel Kadın Kurultayı Gerçekleştirildi

6.Kadın Kurultayı‘na giderken yereller kurultaylarını yapmaya devam ediyorlar.  30 Haziran 2019 Pazar günü TMMOB İstanbul İKK Kadın Komisyonu geniş katılımla ve yoğun ilgiyle Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi`nde İstanbul Yerel Kadın Kurultayı`nı gerçekleştirdi.

Açılışta İstanbul İKK Kadın Komisyonu adına Aysel Durgun (MO) hoş geldiniz konuşmasını, Buket Çelik  (İMO)`in TMMOB Kadın Çalışma Grubunu temsilen yaptığı konuşma izledi. Selma Eroğlu tarafından hazırlanan geçmiş dönem çalışmaları fotoğraflarından oluşan bir video gösterimi ile açılış tamamlandı.
İstanbul Kadın Komisyonu çalışmalarını Kadın ve Kriz(Selin Top, Kimya MO; Selma Eroğlu, Makine MO), KHK ve Demokrasi (Yekbun Sevdalı, GıdaMO; İlden Kibar, ÇMO), Kadına Yönelik Şiddet(Sema Altay Bahçeci, Gıda MO;Zelal Kal, Gıda MO), LGBTİ+ (Kudret Yeşil, MO; Hande Karahan, Maden MO) ve TMMOB`de Kadın Örgütlenmesi (Sinem Kolgu İMO) sunumları ile paylaştı.

Son bölümde bir kadın geleneği haline gelen yuvarlak forum oturma düzeninde sunumlar üzerine değerlendirmeler yapıldı, örgütlenme üzerine tespitler ve örgütlenmede iyi sonuç alınan örneklemelerin aktarımı, Kasım ayında Ankara‘da gerçekleşecek 6.Kadın Kurultayı‘nın örgütlenmesi vb. birçok konuda tartışmalar gerçekleştirildi. Sonuçların İstanbul İKK Kadın Komisyonu tarafından derlenmesi kararlaştırılarak toplantı sonlandırıldı. Odamız Kadın Çalışma Grubu her zaman olduğu gibi hazırlıklar ve sunumda aktif görev almış ve üyelerimiz katılım konusunda ilgi göstermiştir. 

 

Okunma Sayısı: 295
Yayın Tarihi: 03.07.2019
Fotoğraf Galerisi