TMMOB Maden Mühendisleri Odası

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI ZONGULDAK ŞUBE ÇALIŞMA PROGRAMI

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI ZONGULDAK ŞUBE ÇALIŞMA PROGRAMI

 

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

ZONGULDAK ŞUBESİ

44. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI

 

 

16-17 Ocak 2016 tarihlerinde Oda Şubemizde yapılan Olağan Genel Kurul sonrası oluşan Yönetim Kurulumuz, Genel Kuruldan aldığı yetki ve sorumluluğu yerine getirebilmek için programlı çalışmak, dönem içerisinde gerçekleştireceği etkinlikleri planlamak amacıyla oluşturduğu çalışma programını aşağıdaki şekilde öngörmüştür.

 

ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

 

  1. Üye-Oda ilişkisinde temel ilke üyenin Odaya sahip çıkması ve Odanın da üyenin sorunlarının çözümünde yanında olmasının sağlanmasıdır. Bu yaratılmaya çalışılacak, Kamu Kurumlarında ve Özel Sektörde çalışan üyelerimiz ziyaret edilerek, sektörün ve mesleğin sorunları belirlenecek, çözüm önerileri geliştirilecektir.

     

  2. Birlikte ve üretken bir çalışmanın gerçekleşmesi için her türlü olanak sağlanacaktır. Danışma Kurulunun demokratik işleyişi belirleyici kılınacak, ortak karar almaya özen gösterilecek ve geçmiş çalışmalar değerlendirilerek gelecek süreç için görüş alışverişinde bulunulacaktır.

     

  3. Üyelerimizin şube ile ilişkilerini geliştirmek amacıyla belirli aralıklarda genel üye toplantıları yapılacaktır.

     

  4. Şubemize bağlı illerde, özel sektörde ve kamuda çalışan meslektaşlarımızla bağlantı kurulacak, odamızın çalışmaları ve etkinlikleri hakkında bilgi verilerek çalışmalara katılımları sağlanacaktır.

     

  5. Başta TMMOB Zonguldak İKK ve bağlı odaların şube ve temsilcilikleri olmak üzere, diğer meslek kuruluşları, sendikalar ve demokratik kitle örgütleriyle birliktelik sağlanarak ilimizin ve ülkemizin içinde bulunduğu siyasal, sosyal ve ekonomik konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır. Dayanışma ve paylaşım kültürünün yaygınlaştırılmasına özen gösterilecektir.

     

  6. Oda-Öğrenci Üye ilişkilerini geliştirmek amacıyla ilimizde bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile mesleki alanda deneyimli üyelerimiz buluşturularak bu üyelerimizin deneyimlerinin geleceğimiz olan öğrencilerimize aktarılması sağlanacaktır.

     

  7. Öğrenci Üye örgütlülüğüne daha fazla destek verilerek, gençlerin ülke gerçeklerini anlaması, yorumlaması ve sorgulamasını sağlayacak çalışmalar yapılacaktır.

     

  8. Üyelerimizi oda çalışmalarına çekerek sektörde ve meslekte yaşanan ve çeşitli sorunları ele alan, sonuç alıcı çalışma grupları oluşturulacaktır.

     

  9. Şubemizin üyelerimize yönelik vermiş olduğu lokal hizmetlerinin kalitesi artırılacaktır.

     

  10. Şube binamızın ısınma sorununun çözümünde doğalgaz bağlantısına geçilmesi için yapılan çalışmalara devam edilecektir.

  11. Şube binamızın mülkiyetini alabilmek amacıyla TTK nezdinde başlatılan girişimlere devam edilecektir.

     

    MESLEKİ ETKİNLİKLER

     

  1. Maden Mühendisliği Mesleği için uygulanacak olan asgari ücret protokolünün uygulanmasında çıkan sorunların çözülmesi ve Odamız tarafından yapılan işlemlerde söz konusu protokol ücretinin temel alınması amacıyla gerekli çalışmalar yapılacaktır.

     

  2. Üyelerimizin mesleki gelişmelerine yardımcı olabilmek amacıyla mesleki-teknik eğitimler yapılacaktır.

     

  3. Kamu Kurumlarında ve Özel Sektörde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ile ilgili olarak yaşadıkları sorunların çözümü amacıyla gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

     

  4. Sektöre yönelik sorunlar tespit edilerek özellikle iş kazaları/cinayetleri alanında yaşanan sorunların çözümünü kolaylaştıracak çalışmalar yapılacaktır.

     

    BİLİMSEL ETKİNLİKLER

     

  1. Şubemizle özdeşleşen ve 1978 yılından bu yana 2 yılda bir aralıksız olarak sürdürülen Kömür Kongrelerine sektör bileşenlerinin ve üyelerimizin katılımı sağlanacak ve Türkiye 21. Kömür Kongresi çalışmaları başlatılacaktır.

     

  2. Bölgemizin ve ilimizin maden potansiyeline yönelik çalışmalar yapılacaktır.

     

  3. Ülkemizde sürdürülen madencilik faaliyetleri yakından takip edilerek bu alanda gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler üyelerimize duyurularak katılım sağlanacaktır.

     

  4. Dünya madenciliğine ilişkin bilimsel ve teknik gelişmeler izlenmeye çalışılacak, sektörle ilgili uluslararası yayınların dilimize çevrilerek üyelere duyurulması konusunda Genel Merkezimizle koordinasyon sağlanacaktır.

     

    SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

     

  1. Üyelerimizle sosyal ve kültürel bağları pekiştirebilmek amacıyla, söyleşi, tiyatro, sinema, piknik, kahvaltı günleri gibi etkinlikler sürdürülmeye çalışılacaktır.

     

  2. Öğrenci üye ve üyelerimizin katılım sağlayabileceği teknik geziler düzenlenecektir.

     

  3. Dünya Madenciler günü, çeşitli etkinliklerle ilimizi ve bölgemizi kapsayacak şekilde kutlanacaktır.

     

  4. Demokrasi Platformu bileşenleriyle birlikte yerel, ulusal ve ululararası emek ve demokrasi mücadelesi ile ilgili gündemlere ilişkin olarak yapılacak basın açıklamaları, miting ve diğer etkinliklere katılım sağlanacaktır.

     

  5. TMMOB Dayanışma Günü, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü, 1 Mayıs Emeğin Bayramı, Sivas Katliamı, 1 Eylül Dünya Barış Günü gibi ülkemiz ve örgütümüz açısından önemli olan günlerde yapılacak olan basın açıklaması, yürüyüş, miting ve etkinliklere katılım sağlanacaktır.

     

    Sonuç olarak Odamız meslek ve meslektaş sorunlarını ülke ve halkın sorunlarından ayırmadan yurtsever-devrimci-demokrat, antiemperyalist ve kamudan yana anlayışını sürdürerek çalışmalarını planlayacaktır. Aynı zamanda Ana Yönetmeliğimizde yer aldığı şekliyle; doğal kaynakların bulunmasında, işletilmesinde, sanayinin gereksinimine uygun olarak hazırlanmasında ve pazarlanmasında, ülke ve kamu yararı doğrultusunda madencilik politikaları üreterek, bu hedefe ulaşmak için gerekli görülen tüm girişim ve etkinliklerde bulunacaktır.

     

    Şubat 2016, Zonguldak

     

    TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

    ZONGULDAK ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

Okunma Sayısı: 274
Yayın Tarihi: 08.04.2016