TMMOB Maden Mühendisleri Odası

TTK AMASRA MÜESSESESİNDE MEYDANA GELEN FACİA İLE İLGİLİ KAMUOYU AÇIKLAMASI

TTK AMASRA MÜESSESESİNDE MEYDANA GELEN FACİA İLE İLGİLİ KAMUOYU AÇIKLAMASI

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan, Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı yeraltı kömür ocağında; 14 Ekim 2022 tarihinde saat 18:10'da meydana gelen kaza ile ilgili alınan bilgi üzerine Yönetim Kurulu Üyelerimiz ivedilikle kazanın gerçekleştiği işletmeye hareket etmiştir. Yol boyunca kaza ile ilgili basına yansıyan haberler dikkatle takip edilmiştir. Sahada görev yapan meslektaşlarımızdan alınan ilk bilgiler Yönetim Kurulumuzca tartışılmış ve yaşanan facianın basına yansıdığı gibi bir trafo patlaması değil grizu patlaması olduğu kanaatine varılmış, bu durum şube başkanımız Çağlar ÖZTÜRK tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Kazanın gerçekleştiği müesseseye ulaşıldığında oluşturulan kriz masasına Şube Başkanımız katılmış ve konu ile ilgili yetkililerle istişarelerde bulunmuştur. 

Bundan sonraki süreçlerde kurtarma faaliyetleri yakından takip edilmiş ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına gelen bilgiler kamuoyu ile sağduyulu bir şekilde paylaşılmıştır.

Yaşanan faciada hayatını kaybeden maden emekçilerini saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tedavisi devam eden madencilerimize acil şifalar diliyoruz. Yaşanan bu hadisenin son olması, bilim ve tekniğin ışığında bu acı tecrübeler değerlendirilip İş Sağlığı ve Güvenliğini önceleyen, insan merkezli politikalar ile böyle kazaların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. 

Oda ve Şube yönetim kurullarımızın; kazanın aydınlatılması ve bir daha yaşanmaması için oluşturulacak her türlü platform ve çalışma gruplarında gönüllü olarak görev alacağını yetkililer ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Zonguldak Şube 47. Dönem Yönetim Kurulu

16 Ekim 2022, Zonguldak

Okunma Sayısı: 237
Yayın Tarihi: 19.10.2022
Fotoğraf Galerisi