TMMOB Maden Mühendisleri Odası

ÜYELERİMİZE COVİD-19 KONUSUNDA DUYURU

ÜYELERİMİZE COVİD-19 KONUSUNDA DUYURU

ÜYELERİMİZE COVİD-19 KONUSUNDA DUYURU

Dünya Sağlık Örgütü 12 Mart 2020 tarihinde, 11 Mart itibarıyla 114 ülkede 118 bin vakanın görüldüğü ve 4.291 kişinin hayatını kaybettiği Covid-19 virüsünün neden olduğu salgını “Pandemi” olarak ilan etti. Yapılan açıklamada "Binlerce kişinin hastanelerde yaşam mücadelesi” verdiği, “Önümüzdeki günler ve haftalarda vaka ve ölüm sayılarının artmasını beklediklerini”, "Virüsün yayılma hızı, ciddiyeti ve yetkililerin gerekli önlemleri almaması bizi alarm seviyesine getirdi”, "Bu nedenle Covid-19'u pandemik bir hastalık ilan ediyoruz” denilmiştir.

Salgın konusunda yaşanacak gelişmeler ve resmi makamlar tarafından yapılacak bilgilendirmeler doğrultusunda, salgın kontrol altına alındığında yapılacak ikinci bir duyuruya kadar, Odamız tarafından alınan önlemler şu şekildedir;

  1. Üyelerimiz resmi işlemler için zorunlu olmadıkça internet üzerinden yapılacak başvuru ile belge alma yolunu tercih etmelidirler. Bunun için elektronik posta ile talepte bulunabilirler. Salgın nedeni ile uygulanan önlemlerin sonlanmasına müteakip elektronik ortamda iletilen belgelerin asılları Odaya teslim edilmelidir. Elektronik ortamda yapılacak iş ve işlemlerle ilgili detaylı bilgilendirme, ikinci bir elektronik posta ile ayrıca duyurulacaktır.
  2. Zorunlu olmadıkça Oda çalışma grubu toplantıları elektronik konferans yoluyla yapılacaktır.
  3. Risk grubunda olan ve kronik hastalığı olan Oda personelimize ücretli izin verilmiştir.
  4. Çalışma saatleri, toplu taşımanın yoğun olarak kullanıldığı saatlerin dışında olacak şekilde, 10:00-16:30 şeklinde uygulanacaktır. Cumartesi günleri Oda Genel merkezi ve Şubeler kapalı olacaktır. Öğle tatilinde Odamız açık olacaktır.
  5. Üyelerimiz, zorunlu olmadıkça, kendi sağlıkları açısından Odayı ziyaret etmemeleri konusunda duyarlı olmalıdırlar.
  6. Odamızın Ankara’da bulunan lokali, 17.03.2020 tarihi itibarı ile yapılacak ikinci duyuruya kadar kapalı olacaktır.


Üyelerimizin ve halkımızın sağlığı konusunda taşıdığımız sorumluluk gereğince geçici olarak uygulamaya koyduğumuz bu önlemler nedeniyle oluşacak aksaklıklar için şimdiden özür diliyor, tüm üyelerimizin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine ve bu durumu anlayışla karşılayacağına inanıyoruz.

Saygılarımızla,

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu
16.03.2020, Ankara

Okunma Sayısı: 1500
Yayın Tarihi: 16.03.2020