TMMOB Maden Mühendisleri Odası

YEREL YÖNETİMLER VE KENTSEL ÖRGÜTLENME KONULU PANEL DÜZENLENDİ.

YEREL YÖNETİMLER VE KENTSEL ÖRGÜTLENME KONULU PANEL DÜZENLENDİ.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

Türk Mühendis ve Mimar odaları birliği (TMMOB) bu güne kadar yayımladığı seçim bildirgelerinde ve düzenlemiş olduğu panel ve söyleşilerde demokratik katılıma açık, çağdaş bir yerel yönetim anlayışını vazgeçilmez önemde görmektedir. Bu anlayışla TMMOB, kentlerimizin yönetiminde kamu yararının, bilimin ve hukukun esas alınması için, seçim süreci ve yerel yönetim anlayışına ilişkin politika, düşünce, uyarı ve önerilerini kamuoyuyla paylaşmaya devam etmektedir.

TMMOB mühendislik, mimarlık mesleğini, bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir meslek disiplinidir. TMMOB, kentlerimizde var olan sorunların aşılmasını, sağlıklı, yaşanabilir ve güvenle kentsel çevrelerin üretilmesini, kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesini, kent halkının, emek ve örgütlerinin demokratik katılımını ve denetimini sağlayacak bir anlayışın geliştirilmesini öncelikli ve temel gereklilik olarak görmektedir. Bugün, kentlerimizin ve toplumun yerel seçimlerde, her zamankinden daha çok "toplumcu demokratik ve halkçı bir yerel yönetim" anlayışına ihtiyaç vardır. Bu anlayış, katılımcılığın önünü açan, toplumun değişik kesimlerine karar alma, uygulama ve denetleme süreçlerinde söz hakkı tanıyan politika ve uygulamaların hayata geçirilmesidir.

Yerel yönetim anlayışı; hukuka saygılı, kamu yararını gözeten, katılımcılığı ve paylaşıma açık, şeffaf, yurttaşların çıkarlarını ön planda tutan bir yaklaşım olmalıdır.

Kentsel hizmetleri bir hak olarak gören, "yardım" adı altında sadaka dağıtarak yoksulluğu devamlı kılan politikaları benimsemeyen, sosyal adaleti temel alan, kamusal kaynakların planlanmasında toplumsal adaleti hedefleyen, kentsel hizmetlere tüm toplumsal kesimlerin ulaşmasını önceleyen bir kent yönetim anlayışı sağlanmalıdır. İnsan onuruna yaraşır sağlıklı bir çevrede yaşamak, kamu yararı odaklı kent planlamasının yapılmasını ve şeffaf ve denetime açık yerel yönetimler istemek bir kentli hakkıdır.

31 Mart 2019 tarihinde Mahalli İdareler genel Seçimleri gerçekleştirilecektir. TMMOB toplumsal gelişme ve çağdaş yaşamın gerektirdiği kentsel yaşam kalitesine ulaşılabilmesi için kentlere ilişkin sorumluluğunu yerine getirmeyi, mevcut politika ve uygulamalardan farklı bakış açıları sunmayı ve kentlerin yaşanabilir niteliklere kavuşmasını hedeflemektedir. Bu nedenle TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu olarak 9 Mart Cumartesi günü saat 14.30 da Maden Mühendisler Oda lokalinde  "YEREL YÖNETİMLER VE KENTSEL ÖRGÜTLENME" konulu bir panel düzenlemiş olup panele İl, İlçe Belediye başkan adayları, belediye meclis üye adayları, demokratik kitle örgütleri ve halkımız davetlidir. Saygılarımızla.

KONUŞMACILAR:

Orhan SARIALTUN            : Şehir Plancılar Odası Genel Başkanı

Tezcan Karakuş CANDAN : Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı

Sedat BOZKURT                 : Gazeteci

Özlem Akarsu ÇELİK           : Gazeteci

TMMOB ZONGULDAK İL KOORDİNASYON KURULU

 

Okunma Sayısı: 178
Yayın Tarihi: 20.03.2019
Fotoğraf Galerisi