TMMOB Maden Mühendisleri Odası

YÖNETİM KURULU'NUN ESKİŞEHİR, KÜTAHYA VE BANDIRMA İŞYERİ GEZİSİ

YÖNETİM KURULU'NUN
ESKİŞEHİR, KÜTAHYA VE BANDIRMA
İŞYERİ GEZİSİ

Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet TORUN ve Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin SAĞTEKİN işyeri gezileri ve üye toplantıları yapmak üzere 17 Nisan 2006 tarihinde Kütahya’ya hareket etmişler ve 17-21 Nisan tarihleri arasında sırasıyla, Eti Maden Kırka Bor İşletmesi-T.K.İ. Seyitömer, Tunçbilek Linyit İşletmeleri-Dumlupınar Üniversitesi- Özel Maden İşletmecileri-Eti Maden Emet, Bigadiç, Kestelek ve Bandırma Bor İşletmelerini ziyaret etmişlerdir.

 

 

 

 

 

İlk olarak 17 Nisan da Kırka Bor İşletmesi yetkilileri,işyeri temsilcisi ve oda üyeleriyle görüş alışverişinde bulunmuşlar sorunlarını dinlemişlerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Açık işletme sahasında incelemelerde bulunmuşlardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kırka Bor İşletmesinden ayrılıp Kütahya Seyitömer İşletmesinde konaklamışlar, işyeri temsilcileri, Oda üyeleri ve yetkililerle görüşmeler yapıp sorunlarını dinlemişlerdir.

 

 

 

 

 

 

Aynı gün Dumlupınar Üniversitesi Rektörü ve Dekanıyla bir araya gelip 10-11-12 Mayıs 2007 tarihlerinde Odamız ve Dumlupınar Üniversitesiyle ortaklaşa düzenlenecek olan 1. Maden Makinaları Sempozyumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuşlar,

 

 

 

 

ardından yaklaşık 150 öğrenci ve Üniversite öğretim görevlilerinin de katıldığı, Oda Başkanımızın sunduğu Enerji - Kömür konulu söyleşi gerçekleştirilmiş,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oda Başkanımıza söyleşi sonrası Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cem Şensöğüt tarafından plaket verilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

TKİ GLİ Müessese Müdürlüğü Tunçbilek Linyit İşletmesi yetkilileri, işyeri temsilcileri ve oda üyeleriyle görüşmeler yapılıp sorunlar dinlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

Daha sonra Emet Bor İşletmesine hareket etmişler, orada konaklamışlar ve 19 Nisan da İşletme yetkilileri, işyeri temsilcisi ve oda üyeleriyle görüşüp sorunlarını dinlenmişlerdir. Aynı gün İşletmenin dekapaj işlerini yürüten Özel Maden İşletmecisi ve mühendisleriyle birlikte olunmuştur.

Öğleden sonra Gediz ilçesine hareket edilmiş,burada Kütahya ve Gediz çevresinde faaliyette bulunan özel maden işletmecisi ve serbest çalışan maden mühendisleriyle toplantı yapılmış akşam konaklanmıştır.

 

 

 

20 Nisan da sabah Bigadiç Bor İşletmesi’nde olunmuş, işletme yetkilileri, , işyeri temsilcisi ve oda üyeleriyle toplantı yapılıp görüş ve önerileri alındıktan sonra, açık işletme sahasında da gerekli incelemelerde bulunup Balıkesir il temsilcisi Metin YILMAZ ile de bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balıkesir üzerinden Kestelek Bor İşletmesine geçilmiş, burada da işletme yetkilileri, işyeri temsilcisi ve Oda üyeleri ile bir araya gelinmiştir.

 

 

 

 

 

 

,Ardından Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletmesine hareket edilmiş ve akşam işletmede konaklanarak, ertesi gün sabah İşletme yetkilileri, işyeri temsilcisi ve oda üyeleriyle görüş alışverişinde bulunulmuş, öğleden sonra Ankara'ya hareket edilmiştir.

 

 

 

 

 

Maden Mühendisleri Odası olarak yıllardır savunduğumuz  toplumsal, ekonomik ve çevresel bakımdan sürdürülebilir bir madencilik sektörünün gelişimi, gerek kamuda gerekse özelde çalışan ya da işsiz maden mühendislerinin birlikte hareket etmesiyle gerçekleşecektir.

Bu gezi kapsamında ortaya çıkan görüşler ve çözüm önerileri 3 ana başlık altında toplanıp (Kamu-Özel-İşsiz) ilgililere bir rapor halinde sunulmuştur. Maden Mühendisleri Odası bu raporların takipçisi olacaktır.

Bu ziyaretleri gerçekleştirmemize yardımcı olan ve destekleyen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Sayın Orhan YILMAZ ve Genel Müdür Yrd. Sayın Adnan YILMAZ’a, tüm İşletme Müdürlüklerine, Özel Maden İşletmecilerine, İşyeri temsilcilerimize, Oda üyelerimize ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Güner ÖNCE ve Mühendislik Fakültesi Dekan Prof.Dr. Cem ŞENSÖĞÜT'e öğretim görevlileri ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Okunma Sayısı: 7825
Yayın Tarihi: 12.05.2006